europ_asistance_2024



Objetí republiky aneb dovolená 2011 a 2013

Kapitoly článku

     V polovině srpna jsem vyrazil na druhou dovolenou – týdenní. Plán byl zajet za známými a zase se trochu pokochat na Moravě. Najeto bylo cca 860km.

      Cesta začala co nejrychlejším přesunem do Zlína po D1, tak abych stihl po cestě hulínskou prodejnu Motocentrum Malinčík. Zkouknul jsem prodejnu a koupil novýho křiváka. Pokračuju přes Fryšťák do Zlína. V ex-Gottwaldově přepadám kamarádku Dášu v baru, kde pracuje a strávíme velice příjemnej večer u pivka a posléze vínka.

     Druhý den jsem měl v plánu dojet do Uherského Hradiště a zastavit se za Martym a paní Martyovou Ivčou. Shoda náhod tomu chtěla, že se míjíme, a i když několikrát profrčím okolo garáže, kde je Marty, neshledáváme se. Jedu se podívat do Kunovického leteckého muzea a pak se chci vykoupat – je úděsnej pařák. Nevychází to. Takže mažu směr Luhačovice s plánem najít koupání a kemp. Opět se nedaří a tak otrávenej se rozhoduju znovu přepadnout Dášu ve Zlíně a tam chytnout nějakou ubytovnu se sprchou. Daří se opět u Dáši doma.

     Další den si plánuju návštěvu zříceniny hradu Lukov. Parádní procházka a pak ještě obídek ve známé restauračce ve Slušovicích. Pak se pomalu chystám dom. Tedy dom ne, chci totiž zakempit v Kácově, zajít na kácovské kvasnicové a chvíli pobejt. Razím tedy „po staré“ směr Přerov, Boskovice, Žďár nad Sázavou, Havlbrod, Kácov atd. Probíhá taky klasický moto klišé – focení u zajímavých názvů vesnic. Cesta ubíhá krásně, ale vedro je opět děsný. V Havlbrodu mě láká koupaliště, ale počet sardinkoidních lidí v něm mě odrazuje. Ždímu se a mažu dál. Stavím u Kunštátu a lezu na Milenku – rozhlednu, kterou jsem chtěl prozkoumat už od začátku. Míjím a stavím jen na rychlé focení plumlovského zámku – zvláštní to stavba. To samý dělám ve Zruči a pak Ledči nad Sázavou. K večeru dojíždím do Kácova. Ubytovávám se v kempu Kácov, později jsem ho překřtil na Kemp „U studenýho pivka a teplý obsluhy“. Stavím stan a pak se jdu schladit pivkem ještě v kempu a pak i broděním řeky. Pěkný žiletky, ale slunko ještě má sílu a tak jsem za chvíli suchej a mažu na pivko přímo do pivovarský hospůdky. Tady trávím večer popíjením a krmením se. Paráda.
 
     Ráno vstávám asi až kolem desáté. Dávám sprchu a balím stan. Po obědě jsem u Českého Šternberku a prolejzám ho. Super! Fotogenickej hrad. Odpo dorážím dom a odpočívám.

     Další den se mi nechce jen sedět doma, tak mažu na další rozhlednu – Veselý Vrch u Mokrska. Další den beru kamarádku Lenku a mažeme směr vodní hrad Švihov. Stíháme dobře, a tak se rozhoduju jet zpátky domů přes Stádlec a navštívit zdejší řetězový most. Domů dorážíme večer. Utahaní, ale plní zážitků.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz


TOPlist