europ_asistance_2024



Kolem hranic ČR, první část Čechy

Kapitoly článku

Ráno jsme po osmé vyrazili na snídani do hotelové restaurace. Ve 4* hotelu bych si to představoval trochu lépe, větší výběr atd. Ale vše chutnalo dobře a najedli jsme se. Opět jsme naplánovali trasu, převlékli se, sbalili a vyrazili.

Cesta nás vedla přes Třeboň na dnešní cíl a tím byl Nejsevernější bod Rakouska. Zde jsme opět využili terénní dovednosti našich strojů, protože jsme snad 10km jeli lesem po hrbolatých polňačkách. Nakonec jsme zaparkovali u lesa a šli k cíli asi 200 metrů pěšky. Zde, na rozdíl od bodů ČR, byla hranice potok a jen malá cedulka informující o tom. Tak jsme se podívali a šli. Pokračovali jsme pak dále směr Jinřichův Hradec.

Cestou jsme zastavili u lesa na odpočívadle a opět si sundali spodní hřejivé vrstvy. Ty byly každé ráno fajn, ale dopoledne už bylo dost teplo. S jednou vrstvou oblečení se pokračovalo lépe. V Hradci jsme natankovali a dali krátkou pauzu. Po pauze jsme nasedli a vyrazili už směr Praha. Trasa vedla přes Pelhřimov, Vlašim – zde Jára tankoval a já si poprvé za výlet sundal fleece nákrčník a vyměnil dlouhé rukavice za textilní krosové, protože už bylo opravdu teplo. Dle teploměru 26 stupňů. V Benešově jsme zastavili u Lidlu na zmrzlinu, která fakt bodla. No a Praha nás přivítala tradiční hustou dopravou, kolonami, bezohlednými řidiči a na všech semaforech červenou.

Najeto 230 km

Závěr

Celkem jsme najeli 1.205km za 4 dny a opravdu si každý kilometr užili. Bylo to sice náročné, ale to k cestování patří. Náklady byli přibližně 6.500,-Kč na osobu komplet za vše. Vzhledem k tomu, že jsme si užívali okresky, občas jeli rychlostní silnici a blízko hranic museli všude do lesa, jsme měli nejlepší motorky na tohle. Fungovaly skvěle, za všech okolností a bez problému nás dovezly. Pohraničí ČR je opravdu nádherné a tenhle výlet bych doporučil všem motorkářům. Příští rok snad navážeme a objedeme i východ ČR. Moc děkuji Járovi za super společnost.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):


TOPlist