Cesta po hranicích našeho státu
Text: JPavlajs | Zveřejněno: 19.10.2022 | Zobrazeno: 31 669x
Ráno se jdeme rozloučit a poděkovat panu starostovi, nasedáme na stroje a vyrážíme opět na trasu. První cíl je nejvyšší bod Krušných hor, Klínovec. Rohlednu bohužel opět vynecháváme, jelikož měli ještě zavřeno a pokračujeme dál k rozhledně na Růžovém vrchu, která se nachází u města Hora Svaté Kateřiny. Ze které je úžasný výhled na okolní přírodu a také k sousedům do Německa.
Poslední dnešní zastávkou je Panská skála, zajímavý přírodní úkaz. Necháváme motorky na parkovišti a jdeme si celou tu parádu projít. Tohle místo rozhodně stojí za návštěvu a od parkoviště je to co by kamenem dohodil, takže se to na pohodu dá zvládnout I v motorkářských hadrech.
Vzhledem ke zkušenostem z předešlých nocích voláme rovnou do kempu ve Šluknově, který je plně obsazen. Což nás už asi ani nepřekvapuje. Začíná tedy další kolečko telefonátů. Ono jet před sezonou má své výhody i nevýhody . Kemp máme většinou sami pro sebe ale musíme jich obvolat více, abychom narazily na někoho , kdo je ochotný nás vzít jen na jednu noc.
V kempu Černá Louže v Rynolticích to zvedne velmi příjemná paní, která nám sděluje , že je v kempu do 22:00, má otevřené okno, vaří a už se na nás těší. Po příjezdu, dostáváme klíče a jsme poslání I s motorkou k nově zrekonstruované chatce. Po menší hádce o to nejlepší lóže v patře se vydáváme zpět za milou paní recepční, která nám už roztáčí jedno orosené. K večeři si dáváme koleno a dáváme se do řeči s klukama, kteří přijeli chvíli po nás na kroskách. Po vydatné večeři jdeme hodit motorky do garáže, neboť majitel přišel s tím, že se na nás valí solidní chcanec a pokud chceme má volnou garáž. Tak toho pochopitelně hned zneužíváme, aspoň bude babča v suchu. Jak slejvák rychle přišel, tak zas odešel a my po 4 škopkách jdeme do chatky .Ono by se sedělo z vesela dál, ale kdo by ráno řídil. Matěj si ještě dává pravidelnou hodinku u telefonu , kde sdílí na internetu své dojmy a fotky z celého dne, ať z toho mají něco i ostatní co musí jít do práce. A já při výběru hudby k jeho daným fotkám, se pomalu odebírám do říše snů. Na tachometru nám dneska svítilo 443 km