europ_asistance_2024



Cesta po hranicích našeho státu

Kapitoly článku

Sluníčko svítí, ptáčci zpívají a my vyrážíme časně ráno, ženeme si to nádherným prostředím Šumavy až do Aše. Kde jsme se mrkli na místní rozhlednu. Nahoru se nám, ale nechtělo, jelikož vyhlídka stoupání po schodech v moto oblečení se nám moc nelíbila.

Z Aše jsme dál pokračovali Rájeckým údolí, kde dnešní cíl měl být camp club Nancy.  K našemu udivení byl kemp nejen zavřený ale v kompletní rekonstrukci. Přitom jsme měli vše předem zjištěné a naplánované, nicméně o uzavírce na internetu ani zmínka. Nastala tedy opět situace, že jsme začali hledat náhradní kemp. Pokračovali jsme tedy dál po západní části Krušných hor, když v tu Matěj zahlédl přes stromy ruiny cínových dolů, o kterých jsme se shodou okolonosti minulý věčer bavili u piva. Zastavili jsme opodál u dřevěné boudy ( soudě podle nachystané oprátky, zde asi někdo hledal finální řešení  svých problémů … ). Prošli jsme kousek lesem a došli k dolu, ve kterém se natáčela i část seriálu Rapl. Matěj skáče po ruinách, jako horská koza po skále a cvaká fotku za fotkou.

Po nasátí atmosféry opět naskakujem do sedla a jedeme se vyhledat signál, neboť v této oblasti ho bylo pomálu. V nejbliží vesnici se zadaří a již žhavíme apku s kempama. Po několika marných telefonátech, jsme se dovolali do kempu Ontário, přímo starostovi obce Kyselka, který měl pro nás pochopení, neboť je také motorkář a bývalí trialista a zajistil nám ubytování. To nám vykouzlilo úsměv na tváři a okamžitě tím směrem vyjíždíme.

Po vyložení věcí a rychlé koupeli se jdeme poohlédnout po okolí až narazíme na restauraci Na Špici, která bohužel dostála svým recenzím z internetu. (Servírka očividně nemá svůj den,  majitel je notně posilněn alkoholem ani jeden z nich neví , jestli je ještě kuchař vůbec v práci, nakonec nabídne něco ze studené kuchyně, třeba smažený sýr.)Tak šlapeme nazpět , rozděláváme polní kuchyni a vaříme před spaním fazole. Matěj ještě nahrává na net fotku s nájezdem 368km.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):


TOPlist