europ_asistance_2024



Ententýky dva špalíky, tak to bude off-Bulharsko.

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
majky72 (131) napsal 16.01.2021 v 11:56

No ja len dodám že sme sa dozvedeli okrem probléme z maďarskou diaľnicou ešte to že sa dá vyraziť aj keď na čiastočný mototrip aj počas Corona krízy a to že bohužiaľ už aj Rumunsko je postihnuté z EU zákazmi a príkazmi . No našťastie tu máme cestopis od Targusa aj keď nieje na moto ale aspoň má dej ;) :D

Finč (89) napsal 13.01.2021 v 16:00

Já nerad někomu něco kritizuju, ale souhlasim se všim, co bylo popsáno níže. Tenhle článek bych hodil do Deníku motorky, né mezi cestopisy. Na druhou stranu, né každýho baví číst dlouhý cestopisy, co píšu já
Škoda, ty bulharský hory jsou jinak moc pěkný!

rraadduuzz (17) napsal 12.01.2021 v 16:38+1

Naklad 16tis. Kc na 1 osobu pri 600km a zbytek autem? Neni to chyba? A proc jste nejeli po ose?

erbe (22) napsal 12.01.2021 v 08:00+1

Ja som tiež s nadšením otváral cestopis s Bulharska s off potenciálom ale úprimne som pomerne sklamaný. Vlastne som sa dozvedel len to že ste mali bohový problém vyraziť, trafiť Maďarskú diaľnicu,došli ste k moru, boh vie koľko dní ste jazdili a ste doma. Škoda. Aspoň fotiek mohlo byť viac.

nepirum (29) napsal 12.01.2021 v 07:08

Díky. Mě to takhle stačí :)
Hlavně že jsi připomenul opomíjenou destinaci. Koukám na mapu a jeví se to slibně. Horizontálně středem se táhne jakási Stara planina, na jihu se to “hnědá” taktéž slibně. A špatné cesty? Uráá! Čím hůř, tím líp.

Targus (429) napsal 11.01.2021 v 23:05+1

Mám z toho stejný pocit, jako jets. Chtělo to nebát se a kapku přitlačit na pilu. A klidně si u toho psaní dát pro inspiraci štamprlíka Plisky, Slančeva Brjaga, anebo vychlazenou Zagorku. Zagorku pivo, ne tu zpěvačku!!!

Zaskočím za kolegu s veselou příhodou z natáčení.
Vyclili jsme s kámošem zboží ve Varně a měli jsme jet vykládat do Šumenu. Po telefonátu z celnice přifrčel z domova fax s objednávkou zpátečního nákladu z Nové Zagory. Super! V tu ránu jsem měl na kolenou autoatlas a už jsem hledal nejkratší cestu. Našel jsem červenou cestu č. 7, přičemž barva na mapě, jakož i číslo signalizovaly, že by mělo jít o silnici první třídy. Částečně vyléčen bulharskými reáliemi jsem se šel pro jistotu zeptat bandy bulharských točvolantů čekajících na celníka, jestli tou cestou už někdy někdo jel. Nikdo nic, až jeden uchopil atlas a čuměl do něj snad půl hodiny, aby mi pak řekl, že "daroga Ou Kej". Všiml jsem si, že atlas drží vzhůru nohama, ale sváděl jsem to na jeho neznalost latinky, Bulhaři píšou alfavitem, podobným ruské azbuce.
Tak jsme jeli. Sice se mi zdálo, že po nás na konci Šumenu všichni nějak divně čumí, ale říkali jsme si, že to je asi kvůli naší vyfintěné Liazce. Ty se totiž licenčně vyráběly právě v Šumenu.
Po deseti kilometrech nás přešel humor. Skončil asfalt a jelo se po klasické bulharské polňačce. V jednom nájezdu na most jsme museli sejmout kus zábradlí, naštěstí bylo ze dřeva. Haluze ze stromů visely až k zemi, jednu větev jsme dokonce řezali pilkou na železo, nechtěla se mrcha zlomit a my měli strach o kabinu.
Když jsme vyjeli na náhorní planinu, ztratili jsme směr, protože jsme se ocitli v nízkých mracích. Naráz jsem stál mezi ovcemi. Začal jsem troubit a blikat, ale ovečky to měly někde u zádele.
Pak se z mlhy zjevil bača s brokovnicí, kdože mu to jezdí po ohradě pro ovce. Myslel, že mu jdeme krást ovce. Pokecali jsme, potvrdil nám správný směr a my fičeli dál. 105 km jsme jeli asi čtyři a půl hodiny. Nakonec jsme to po té sedmičce projeli, ale tak adrenalinových silnic jsem moc nezažil.

Perlička na závěr - jak na gůglu, tak na mapách cz ani dnes nelze naplánovat průjezd po cestě č. 7 ze Šumenu do Straldže. Takže ta silnice asi není vyasfaltovaná dodnes...
Ale byla namalována červeně...!

jets (522) napsal 11.01.2021 v 18:54+1

těšil jsem se na něco nového, Bulharský off jsemt u snad ještě neviděl, tak čtu, čtu a najednou je konec.
.... a není to málo Antone Pavloviči?
škoda....

jaro27 (78) napsal 11.01.2021 v 09:09-1+2

Vďaka za článok. Stručné, no hlavne bez nezmyslov kde ste tankovali, srali a čo ste žrali - to by som to ani nedočítal.
Bulharsko bude asi "novou" destináciou kam zamieri viac jazdcov a preto je fajn, že informácie sa začínajú objavovať. Čo je ale škoda, že dnes už je minimálny problém zdieľať trasy a aj keď tam asi stačí prísť a jazdiť, objavené trasy by trochu pomohli v prvej orientácii.
Ale fajn, aspoň niečo...



TOPlist