Týmy Yamahy pro sezónu 2015

Yamaha chce letos získat přední pozice jak na okruzích, tak v terénu. V italské centrále týmu Movistar Yamaha MotoGP v Gerno di Lesmo představili v polovině února 2015 zástupci Yamaha Motor Europe celkem devět oficiálních týmů, které budou tři ladičky reprezentovat na světové scéně s YZF-R1 - YZF-R1M a YZ450FM - YZ250F - WR250F. Chyběly týmy Yamahy z královské MotoGP, protože podobnou akci již s M1 absolvovaly v Asii, regionu blíž centrále výrobce z Hamamatsu.

Kapitoly článku

V závodech na asfaltových okruzích mají jezdci a týmy k dispozici pro letošní ročník zbrusu novou Yamahu YZF-R1 a YZF-R1M. Tyto stroje budou nasazeny to světového poháru Superstock 1000 (STK1000), vytrvalostního mistrovství světa silničních motocyklů (WEC), britského šampionátu superbiků (BSB) a mezinárodního mistrovství Německa (IDM). V plánu je intenzivní příprava na návrat do mistrovství světa superbiků WSBK v roce 2016.

V terénu má Yamaha připravenou novinku v podobě YZ450FM pro mistrovství světa v třídě MXGP a pro kategorii MX2 je to Yamaha YZ250F. Do mistrovství světa v enduru se Yamaha vrací po šesti letech a na startovní rošt postaví revoluční model WR250F.

Dochází také ke změně organizace s cílem zajistit továrním týmům Yamaha Motor Europe co nejlepší možnou podporu. Nové závodní oddělení bylo vytvořeno uvnitř marketingové divize Yamaha Europe s tím, že do role projektového manažera Road Racingu byl jmenován Andrea Dosoli a manažerem Motocross Racingu je Erik Eggens.

„Do sezony 2015 nastupujeme s neuvěřitelným očekáváním a nadšením,“ uvedl ředitel Yamaha Motor Europe Operations Eric De Seynes. „Máme vysoká očekávání od revoluční YZF-R1 a YZF-R1M a jsme si jisti, že máme ty správné ingredience k tomu, abychom se stali klíčovými protagonisty na každém okruhu, kde závodíme. Naše očekávání od off-road nejsou o nic menší. Věříme, že v prototypu YZ450FM a modelu YZ250F a WR250F založeném na produkční bázi, máme stroje a jezdce schopné získat pro Yamahu nejvyšší pozice stupňů vítězů ve všech třídách. Už se nemůžeme dočkat začátku sezony!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist