GP Německa – Márquez zariskoval a vyhrál, Kornfeil čtvrtý

Kapitoly článku

Moto2 – Závod

Do startu závodu (mokrý) na 29kol startoval z první řady Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia), Johann Zarco (Ajo Motorsport) a Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40). Z druhé řady vyrazil Simone Corsi (Speed Up Racing), Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) a Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP). Třetí řada Lorenzo Baldassarri (Forward Racing), jemuž ráno nahazovali rameno, Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) a devátý Marcel Schrötter (AFR Team).

Po startu šel do vedení Johann Zarco, ale v polovině kola už vedl Takaaki Nakagami, který na první pozici najížděl do druhého kola následován Alexem Rinsem a Johannem Zarcem. Skvělý start předvedl Jonas Folger (Dynavolt Intact GP), který startoval třináctý a ve druhém kole byl čtvrtý, těsně za Francouzem Zarcem. Pátý jel Marcel Schrötter, šestý Simone Corsi, sedmý Franco Morbidelli. Malajec Syahrin jel na jedenácté pozici. Ratthapark Wilairot (Idemitsu Honda Team Asia) dostal trest průjezd boxy za ulitý start. Jako první havaroval Miguel Oliveira (Leopard Racing), ze čtvrté pozice spadl Marcel Schrötter.

Po pěti kolech vedl Takaaki Nakagami, půl sekundy ztrácel druhý Alex Rins, sekunda dělila třetího Jonase Folgera od Španěla Rinse. V šestém kole vedoucí Japonec Takagami ztrácí ve druhé zatáčce předek a padá. Do čela závodního pole jde Alex Rins, který má sekundu za sebou Jonase Folgera, třetí byl Johann Zarco. V sedmém kole Jonas Folger zaútočil na vedení v závodu a byl úspěšný, což se muselo líbit všem fanouškům, protože závod Moto2 vedl Němec. V problémech byl Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2), který jel šestý, ale v osmém kole spadl. O vedení v závodu bojovala trojice závodníků Alex Rins, Jonas Folger a Johann Zarco.

V polovině závodu jela na čele závodního pole trojice Alex Rins, Johann Zarco a Franco Morbidelli. Rozdíly mezi jezdci minimální, vítězství měl na dosah každý z jezdců, pokud ovšem neudělá chybu a závod dokončí. Franco Morbidelli zaútočil na Rise a Španěl měl co dělat, aby se udržel na motorce. Johann Zarco sice s nikým nebojoval, ale taky málem vypadl ze sedla, což Rinsovi umožnilo předjetí na druhé místo. Havaroval Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten), který jel osmý, takže nula bodů Švýcarovi radost rozhodně neudělá. Ve dvacátém kole pokračovalo v závodu dvacet jezdců.

Ve dvaadvacátém kole havaroval vedoucí jezdec Franco Morbidelli, který spadl v první zatáčce. Do čela tak zamířil Johann Zarco, který měl náskok osmi desetin na druhého Jonase Folgera. Třetí Alex Rins na Němce ztrácel dvě sekundy a zřejmě válčil s rosením hledí přilby. Deset sekund za Rinsem byl Julian Simon (QMMF Racing Team), pátý jel druhý Němec v poli Sandro Cortese. Dobře si vedl Rossiho bratr Luca Marini (Forward Racing), který byl sedmý, za krajanem Mattea Pasinim (Italtrans Racing Team). Japonec Takaaki Nakagami, který byl v úvodu závodu první a pak spadl, závod nevzdal a pět kol před cílem jel čtrnáctý.

Posledních pět kol bylo pěkně divokých. Podruhé havaroval Sam Lowes, v první zatáčce a ve stejném místě spadl z třetího místa Alex Rins a na zemi pak skončil Sandro Cortese. V závodu pokračovalo jen čtrnáct jezdců! (později se vrátil do hry ještě Sandro Cortese) Vedl Johann Zarco, druhý byl Jonas Folger a sedmnáct sekund za vedoucí dvojicí jel třetí Julian Simon.

Poslední kolo bylo napínavé až k prasknutí, protože Jonas Folger chtěl vyhrát na domácí půdě a tlačil na Johanna Zarca. Oba bok po boku vyjeli na cílovou rovinku, kde obhájce titulu Johann Zarco vyhrál minimálním rozdílem 0,059 sekundy. Druhé místo patří Jonasi Folgerovi. Třetí projel cílem Julian Simon, který se po velmi dlouhé době vrací na stupně vítězů. Do čela průběžného hodnocení jde před letní přestávkou Johann Zarco.

GP Německa, Moto2 – Závod (29kol)
18°C, dráha mokrá, 19°C, vlhkost: 100%

1 - Johann ZARCO - FRA - Ajo Motorsport - Kalex - 47'18.646
2 - Jonas FOLGER - GER - Dynavolt Intact GP - Kalex - +0.059
3 - Julian SIMON - SPA - QMMF Racing Team - Speed Up - +20.433
4 - Mattia PASINI - ITA - Italtrans Racing Team - Kalex - +30.455
5 - Lorenzo BALDASSARRI - ITA - Forward Team - Kalex - +31.771
6 - Luca MARINI - ITA - Forward Team - Kalex - +34.201
7 - Hafizh SYAHRIN - MAL - Petronas Raceline Malaysia - Kalex - +41.942
8 - Jesko RAFFIN - SWI - Sports-Millions-EMWE-SAG - Kalex - +47.955
9 - Isaac VIÑALES - SPA - Tech 3 Racing - Tech 3 - +49.759
10 - Dominique AEGERTER - SWI - CarXpert Interwetten - Kalex - +51.047
11 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - IDEMITSU Honda Team Asia - Kalex - +1'05.386
12 - Remy GARDNER - AUS - Tasca Racing Scuderia Moto2 - Kalex - +1'13.865
13 - Robin MULHAUSER - SWI - CarXpert Interwetten - Kalex - +1'19.545
14 - Edgar PONS - SPA - Paginas Amarillas HP 40 - Kalex - +1'30.502
15 - Sandro CORTESE - GER - Dynavolt Intact GP - Kalex - +2kola

Závod nedokončil/neklasifikován:
Alex RINS - SPA - Paginas Amarillas HP 40 - Kalex - 3kola
Franco MORBIDELLI - ITA - Estrella Galicia 0,0 Marc VDS - Kalex - 3kola
Sam LOWES - GBR - Federal Oil Gresini Moto2 - Kalex - 4kola
Alex MARQUEZ - SPA - Estrella Galicia 0,0 Marc VDS - Kalex - 5kol
Xavier SIMEON - BEL - QMMF Racing Team - Speed Up - 7kol
Thomas LUTHI - SWI - Garage Plus Interwetten - Kalex - 12kol
Axel PONS - SPA - AGR Team - Kalex - 19kol
Ratthapark WILAIROT - THA - IDEMITSU Honda Team Asia - Kalex - 21kol
Simone CORSI - ITA - Speed Up Racing - Speed Up - 24kol
Xavi VIERGE - SPA - Tech 3 Racing - Tech 3 - 24kol
Marcel SCHROTTER - GER - AGR Team - Kalex - 25kol
Miguel OLIVEIRA - POR - Leopard Racing - Kalex - 26kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist