GP Německa – Márquez zariskoval a vyhrál, Kornfeil čtvrtý

Kapitoly článku

Moto3 – Závod

Do závodu (mokrý) na 27 kol startoval z první pozice Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3), druhý Andrea Locatelli (Leopard Racing) a třetí Aron Canet (Estrella Galicia 0,0). Z druhé řady vyrazila trojice Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo), Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) a Brad Binder (Red Bull KTM Ajo). Český závodník Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC Racing) startoval patnáctý z páté řady a po své levici měl čtrnáctého Gabriela Rodriga (RBA Racing Team) a třináctého Juanfrana Guevara (RBA Racing Team). Expert na vodu Idham Khairul Pawi (Honda Team Asia) startoval dvacátý.

Po startu za nesmírně náročných podmínek, kdy silně pršelo, najížděl do druhého kola jako první Nizozemec a nováček v šampionátu Bo Bendsneyder, druhý jel Enea Bastianini, třetí Andrea Locatelli, na čtvrté místo se posunul John McPhee (Peugeot MC Saxoprint), pátý byl Jorge Martin (Pull&Bear Aspar Mahindra) a šestý už Malajec Idham Khairul Pawi. Jakub Kornfeil si po startu polepšil a figuroval na jedenácté pozici, půl sekundy za desátým Bradem Binderem.

Po pěti kolech už vedl závodní pole Idham Khairul Pawi, druhý byl jeho týmový kolega Hiroki Ono (Honda Team Asia), třetí John McPhee ztrácel na vedoucí dvojici kolem jedné sekundy. Těsně za Skotem se držel čtvrtý Andrea Locatelli, pátý Enea Bastianini jel sám a na stupně vítězů mu scházelo kolem jedné vteřiny. Jakub Kornfeil už byl součástí Top10 a bojoval s Jorge Navarrem o osmé místo.

V sedmém kole byl těsně za Pawim jeho týmový kolega Ono, který si ale v jednu chvíli málem vystoupil z motorky, musel vyjet mimo trať a propadl se z druhé pozice na šestou. V desátém kole havaroval Jorge Martin, později Andrea Migno a Juanfran Guevara. Jakub Kornfeil jel na sedmém místě a na šestého Di Giannantonia mu scházely nějaké čtyři desetiny. Zatímco ostatní na vodě bojovali, Malajec Pawi jel jak na kolejích a předváděl neuvěřitelnou jízdu. Tempo neudržel Hiroki Ono, podruhé vyjel mimo trať a tentokrát už pro Japonce závod definitivně skončil.

V polovině závodu měl Idham Khairul Pawi problém na brzdách, musel vyjet mimo trať, ale vzhledem k tomu, že vedl náskokem dvanácti sekund, tak nikdo na jeho chybu nedokázal zareagovat. Na druhém místě jel Andrea Locatelli, třetí Enea Bastianini, čtvrtý John McPhee a na pátém místě už byl český závodník Jakub Kornfeil, který potřeboval na Skota najet něco přes dvě vteřiny. Mezitím spadl Nicolo Bulega (SKY Racing Team VR46), takže z týmu Valentina Rossiho zůstal na dráze pouze jednadvacátý Romano Fenati.

V době, kdy do konce závodu zbývalo deset kol vedl Idham Khairul Pawi náskokem třinácti sekund před druhým v pořadí Andrea Locatellim. Třetí byl Enea Bastianini, ale ten už měl za sebou Skota McPhee k němuž se také velmi rychle přibližoval pátý Jakub Kornfeil. Ve hře byla stále druhá a třetí pozice na stupních vítězů. Skupina Di Giannantonio, Binder a Navarro rychle stahovala ztrátu na českého závodníka, který zabral a začal jezdit časy na úrovní prvního Pawiho.

Pět kol před cílem má Idham Khairul Pawi náskok čtrnácti sekund, na druhé pozici zůstává Andrea Locatelli a o třetí místo už bojuje Enea Bastianini, Jakub Kornfeil a John McPhee. Souboje ale stačily jezdce zpomalit natolik, že se na ně začala dotahovat trojice Di Giannantonio, Navarro a Binder. V třiadvacátém kole byl Jakub Kornfeil v jednom místě delší a Bastianini mu ujel na rozdíl jedné sekundy, později navýšil na dvě. Od tohoto momentu už český závodník nezrychloval, ale za ním jezdci bojovali o pátou příčku a to Kornfeilovi umožnilo náskok navýšit na tři sekundy. Di Giannantonio a McPhee, ti dva si nic nedarovali.

Závod vyhrál po naprosto precizním výkonu Malajec Idham Khairul Pawi. Druhý projel cílem Andrea Locatelli a třetí místo si udržel Enea Bastianini. Jakub Kornfeil závod dokončil čtvrtý, což je velmi dobrý výkon českého jezdce, který startoval patnáctý. Páté místo si nakonec vybojoval nováček Fabio Di Giannantonio. Lídr seriálu Brad Binder projel cílem osmý a nadále zůstává s převahou vedoucím závodníkem průběžného hodnocení.

GP Německa, Moto3 – závod (27kol)
17°C, dráha mokrá, 18°C, vlhkost: 100%

1 - Khairul Idham PAWI - MAL - Honda Team Asia - Honda - 47'07.763
2 - Andrea LOCATELLI - ITA - Leopard Racing - KTM - +11.131
3 - Enea BASTIANINI - ITA - Gresini Racing Moto3 - Honda - +13.359
4 - Jakub KORNFEIL - CZE - Drive M7 SIC Racing Team - Honda - +18.541
5 - Fabio DI GIANNANTONIO - ITA - Gresini Racing Moto3 - Honda - +20.620
6 - John MCPHEE - GBR - Peugeot MC Saxoprint - Peugeot - +20.698
7 - Jorge NAVARRO - SPA - Estrella Galicia 0,0 - Honda - +20.910
8 - Brad BINDER - RSA - Red Bull KTM Ajo - KTM - +23.333
9 - Jules DANILO - FRA - Ongetta-Rivacold - Honda - +30.318
10 - Francesco BAGNAIA - ITA - Pull & Bear ASPAR Mahindra Team - Mahindra - +31.095
11 - Tatsuki SUZUKI - JPN - CIP-Unicom Starker - Mahindra - +37.688
12 - Bo BENDSNEYDER - NED - Red Bull KTM Ajo - KTM - +45.005
13 - Gabriel RODRIGO - ARG - RBA Racing Team - KTM - +47.793
14 - Livio LOI - BEL - RW Racing GP BV - Honda - +48.073
15 - Aron CANET - SPA - Estrella Galicia 0,0 - Honda - +56.921
16 - Alexis MASBOU - FRA - Peugeot MC Saxoprint - Peugeot - +1'10.787
17 - Philipp OETTL - GER - Schedl GP Racing - KTM - +1'13.873
18 - Romano FENATI - ITA - SKY Racing Team VR46 - KTM - +1'14.813
19 - Maximillian KAPPLER - GER - KRM-RZT - KTM - +1'15.203
20 - Stefano VALTULINI - ITA - 3570 Team Italia - Mahindra - +1'15.434
21 - Tim GEORGI - GER - Freudenberg Racing Team - KTM - +1'23.906
22 - Danny WEBB - GBR - Platinum Bay Real Estate - Mahindra - +1'38.548
23 - Fabio QUARTARARO - FRA - Leopard Racing - KTM - +1kolo

Závod nedokončil/neklasifikován:
Nicolo BULEGA - ITA - SKY Racing Team VR46 - KTM - 13kol
Adam NORRODIN - MAL - Drive M7 SIC Racing Team - Honda - 15kol
Hiroki ONO - JPN - Honda Team Asia - Honda - 16kol
Jorge MARTIN - SPA - Pull & Bear ASPAR Mahindra Team - Mahindra - 17kol
Andrea MIGNO - ITA - SKY Racing Team VR46 - KTM - 17kol
Darryn BINDER - RSA - Platinum Bay Real Estate - Mahindra - 19kol
Juanfran GUEVARA - SPA - RBA Racing Team - KTM - 19kol
Lorenzo PETRARCA - ITA - 3570 Team Italia - Mahindra - 20kol
Joan MIR - SPA - Leopard Racing - KTM - 0kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist