europ_asistance_2024



GR2JOR - 2010 - Tea for Tears

Kapitoly článku

Úspěšně dorážíme na ostrov Chíos. Jdeme do celonočního fastfoodu něco zakousnout. Potom na nás zamával místní GSuser a pozval nás do baru, vodka +redbull,
Poté přerovnání věcí, bereme si teplejší prádlo, je docela zima na ostrově v noci a navíc fouká. Přečkáváme rozložení v křeslech zavřené kavárny.
Čekajíce na rozednění, jsme promrzlí a ospalí (naše blbost, že jsme to hráli tvrdí hoši a vydržíme a podobná hloupá hrdinství…..ale bohužel nic, pane inženýre…)

Mrtvoly čekají, až se otevře ráno pekárna-cukrárna a my se zahřáli. Ale stálo to za to, ranní pečivo a kafe výborné.

Nakonec se přece jenom rozednilo, prošli jsme řeckou celnicí, kde jedna celňačka měla chutě na povídání, ale my jsme v tu chvíli doslova neviděli před sebe. Necháváme za sebou Chíos, cesta začíná
Již po včerejším společném obědě-srazu v Ledra Marriott a když jsem nastartoval motorku, nefungoval mi xenon. Do prčic, zrovna teď, na cestu se to muselo stát? Ale nevadí, na ostrově bude čas se na to podívat, říkal mistr Thanasis. Ale nebyl.
Nakonec na malém tureckém ferry, který nás převážel naproti náš mechanik se chopil práce:
Nebyl sám, za pomoci 4. Asistenta (mne). Měl jsem výrazný podíl na úspěšné opravě, vždyť jsem držel správně natočená řidítka, dával bacha na okolí, chytal lelky, cigaretami neústavně tvořil kouřovou clonu.

Jiní mezitím se flákali a dali přednost odpočinku, ale i ten se ukáže jako málo….

Potkávací xenon lampa spálená, vyměnili jsme ji za dálkovou, prosté přehození. Poté jsme měli fajn pokec s Thanasisem, čekajíc na palubě.
Po celním odbavení (PC v Turecku pracují na uhlí, úřednice mezi každým úderem na klávesnici měla jeden telefon nebo kafe nebo rohlík)
Já se vydávám do banky, ostatní čekají. Čekají dost dlouho, v bance zrovna skládali uhlí.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):


TOPlist