globalmoto_kveten





Téma: Automatický kávovar presso - zkušenosti
 
18.4.2017 v 19:35
Vybírám automatický kávovar a už mě z toho trochu jebe. Heureka nemá moc vypovídající hodnotu, protože nejvíc jsou hodnocené ty nejlevnější, které si kupuje většina, ale hlavě každý tam dá recenzi hned po nákupu, když je nadšený z nového stroje. Testy atd. jsou spíše jen srovnávací tabulky, kolik má nejvíc funkcí vzhledem k ceně a fóra o kávě atd. jsou většinou mrtvá.
Takže může mi někdo doporučit už odzkoušený automatický kávovar, nebo třeba jen značku? Uvést, co je fajn, co ho štve, co se často kazí atd.?
Např. teď se dívám na Juru C60. Jura obecně má mezi automaty dobrý zvuk, jenže teď jsem zjistil, že nemá vyndávací spařovací jednotku a že to tam umí časem plesnivět. Pak se mě líbil Bosh, který je dost málo rozšířený, takže testy a recenze skoro žádný, jen na zahraničních forech jsem našel 2-3x stížnost na poruchu při napěňování mlíka, další recenze samozřejmě všichni nadření. V De longi se vůbec nevyznám, těch typů je tam snad milion.
Děláme si presso (já dvojité) latté jen návštěvám, takže se mě víc líbí, když to má pěnění mllíka hadičkou třeba z krabice. Bude to čistě na domácí užívání, takže cena tak do 15t max (něco se dá najít v akcích), pákový nechci, kávu děláme celkem často denně, když dojde návštěva, je to strašný opruz se s tím drbat.
Teď nám umírá Saeco Taela Touch, ta měla funkcí milion, ale do opravy už dávat peníze nechci.

1 reakcí na tento příspěvek Automatický kávovar presso - zkušenosti

19.10.2020 v 16:13 | Nahoru | #1
Nevim, ať nemícháme dvě věci dohromady a nedohadujeme se zbytečně...byl tu hovor o zarůstání vápennejma usazeninama z vody a pak o špinavejch kávovejch cestách. Řešení kyselinou citronovou automaticky přiřazuju k vápennejm, a na kávový úsady je zas jinej sajrajt, jak mi třeba v odvolávce doporučil Ďuričko. Někdo mluví zrovna o tom, jinej o tom druhým, ale vyznat se v tom snad není problém. Tak ať se hádá jen ten, kdo to nepochopil

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti

19.10.2020 v 17:36 | Nahoru | #2
Codo> Orientuješ se dobře,akorát ta kyselina citrónová má svý specifika co se použití týče, je to takový domácí řešení, dnes se na odvápnění požívají roztoky kyseliny mléčný, který fungujou za studena , maji desinfekční a antioxidační přísady a jsou šetrnější ke stroji...to ale tebe nezajímá, ty potřebuješ ten prášek na čištění kávových úsad
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist