První závody TrialGP v Japonsku s českým zastoupením

Odstartovala sezona TrialGP a letos s dvojím zastoupením českých jezdců. V Japonském Motegi vidělo start Trial GP více než 11 000 fanoušků. Úseky v Motegi Mobility Resortu byly postaveny ve strmém zalesněném svahu se směsí uměle umístěných kamenů a přírodních skalách. Panovalo teplé počasí, takže všichni jezdci museli ze sebe vydat maximum. Českou republiku reprezentovala Denisa Pecháčková a David Fabián junior.

Češka Denisa Pecháčková startovala v kategorii TRIAL GP WOMEN. Pro Denisu to byla premiéra a jako nejmladší účastnice této kategorie si nevedla špatně. Jak v sobotu, tak i v neděli skončila na šesté pozici. Tedy v polovině startovního pole, jelikož holek v této kategorii startovalo dvanáct. Vítězkou této kategorie se stala Emma Bristow a to jak v sobotu tak v neděli.

Český reprezentant David Fabián jun. startuje v kategorii TR2. Tato kategorie je nejvíce obsazenou a je zde velká konkurence. Na start se postavilo 34 jezdců. Davidovi bohužel sobota moc nevyšla a na prvních čtyřech úsecích dostal pět trestných bodů. Takovýto začátek si David určitě nepředstavoval a i přesto, že se snažil, co mohl, do svého tempa se již nedostal. V sobotu tedy dojel na P27. V neděli David dojel na P22. „Pro mě bohužel zatím nejvíce frustrující víkend za poslední dobu,“ uvedl David Fabián. „V sobotu jsem na prvních čtyřech úsecích chytil pět bodů a pak už se to se mnou vezlo. Nedokázal jsem tyto chyby hodit za hlavu a začít jet znovu. Nebyl to závod podle mých představ a možností a tomu odpovídalo i sobotní umístění. V neděli jsem chtěl jet nový závod a dát do toho vše, ale opět to nebyla jízda, kterou umím a bylo z toho jen dvaadvacáté místo. Nyní se musím začít připravovat a soustředit na další dva závody v Andoře, které se jedou v červnu. Děkuji moc všem za podporu a za to, že jsem tu mohl být.“

V kategorii TrialGP vyhrál v sobotu Toni Bou, před Gabrielem Marcelli a Adame Ragou. V neděli byl vítěz stejný, ale Adam Raga bral stříbro a Gabriel Marcelli bronz. Druhým podnikem sezony je Andora v termínu 7. 9.června.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist