gugo píše: premejslim co se stane s uzenym masem kdyz smrzne. Jako treba sunka stoji pak zahovno, kdyz hodin do mrazaku doma udelanyho tailiana tak to obcas ani nepoznam.
nestane se vůbec nic. To jen chlapci honí machry, jací jsou odborníci. Zajímalo by mě, kolik toho odchovali a kolik vyudili? Takoví odborníci jsou většinou ti, co si jednou za rok koupí v supermarketu 6 kg masa, vyudí u kámoše a pak dělají machry, jací jsou odborníci. Naopak musím říci, že uzené, které nenakládáš do rychlosoli, nemá po přemražení ten šedý odstín. Pokud je dobře zamraženo a dobře rozmraženo, nestane se masu nic.Naposledy editováno 08.04.2018 12:05:03
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
Creck píše: ,,šunku,, můžeš hodit do mrazáku úplně normálně, když tam hodis sracku co obsahuje velké procento vody tak je nepozivatelna. Rozpadne se.
přesně tak. i tlačenku lze zamrazit, když víš , jak.splasenytrubky píše: prostě uzené do mrazáku může dát jen chachar. A ještě k tomu tvrdit, že to nevadí. Zase další konspirace. Ještě nějakou dobu to potrvá, než bude Ostravsko ostrovem, a chachaři budou mít uzeným našlapané mrazáky. Ale už se na tom pracuje, jsem zvědavej, kdy začnou kopat dokola vodní příkop.
nezlob se, ale jsi naprosto vedle.1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
jarikGSXR píše: Uzené je, v případě přebytku a nouze, lepší zavařit do sklenice, jak to dělaly naše babičky
i to děláme, ale chuť je tak odlišná, že to někomu nechutná.2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
A to jsme zavařovali každý rok spoustu let. Ale mražák to fakt ne (měli jsme dva), i když to maso bylo téměř bez vody
jarikGSXR píše: prackarr> Hele babička to nakládala v rosolu a to maso bylo jak čerstvé, rodičům se to už takhle nedařilo a fakt to maso mělo trochu jinou chuť jak říkáš .
A to jsme zavařovali každý rok spoustu let. Ale mražák to fakt ne (měli jsme dva), i když to maso bylo téměř bez vody
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
prackarr píše: přesně tak. i tlačenku lze zamrazit, když víš , jak.
zamrazit lze všechno, neříkám že to nejde. Ale už to nikdy nebude jako před tím, než jsi to do toho mrazáku dal. Jasně, i tlačenku dám do mrazáku, a když ji vyndám, nebude jako čerstvá, poznám to, stejně jako u toho uzeného. Ale říct, že mám plnej mrazák uzeného, t.j. udit abych to narval do mrazáku, to je opravdu blbost to dělat. Ale klidně si Ostravskej ostrov rozšiřte o polostrov Tišnov.1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
splasenytrubky píše: zamrazit lze všechno, neříkám že to nejde. Ale už to nikdy nebude jako před tím, než jsi to do toho mrazáku dal. Jasně, i tlačenku dám do mrazáku, a když ji vyndám, nebude jako čerstvá, poznám to, stejně jako u toho uzeného. Ale říct, že mám plnej mrazák uzeného, t.j. udit abych to narval do mrazáku, to je opravdu blbost to dělat. Ale klidně si Ostravskej ostrov rozšiřte o polostrov Tišnov.
Mě termín "plnej mrazák uzeného" nepřijhde, jako že tam nemá nic jiného. Jen jako řečnický obrat. Když vyudím 20 kg masa, 5 sním, 5 zavařím a 10 zamrazím, tak řeknu, že mám plný mrazák uzeného a při tom tam mám 150kg jiných pochutin. Pokud vyudíš 20 kg masa, nezbyde ti nic jiného, než část zamrazit. Když vyudíš tři šrůtky, tak to sežereš. Napsat ale, že do mrazáku dá uzené jen chachar je uplně mimo. Je to stejná kokotina, jako kdybych napsal, že bydlet v Roudnici nad Labem může jen idiot. Myslím, že to bylo od tebe zbytečné a napsat to někdo jiný o tom uzeném, jak creck, tak bys to nikdy nenapsal...splasenytrubky píše: zamrazit lze všechno, neříkám že to nejde. Ale už to nikdy nebude jako před tím
jj, poznat to vetsinou (krome treba nanuku samozrejme) je, u nceho vic, u neceho min.. u uzenin obecne to je poznat rekl bych dost, a treba takovy jehneci je po zamrazeni vylozene k nezrani
splasenytrubky píše: udit abych to narval do mrazáku, to je opravdu blbost
presne tak
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
prackarr píše: Mě termín "plnej mrazák uzeného" nepřijhde, jako že tam nemá nic jiného. Jen jako řečnický obrat. Když vyudím 20 kg masa, 5 sním, 5 zavařím a 10 zamrazím, tak řeknu, že mám plný mrazák uzeného a při tom tam mám 150kg jiných pochutin. Pokud vyudíš 20 kg masa, nezbyde ti nic jiného, než část zamrazit. Když vyudíš tři šrůtky, tak to sežereš. Napsat ale, že do mrazáku dá uzené jen chachar je uplně mimo. Je to stejná kokotina, jako kdybych napsal, že bydlet v Roudnici nad Labem může jen idiot. Myslím, že to bylo od tebe zbytečné a napsat to někdo jiný o tom uzeném, jak creck, tak bys to nikdy nenapsal...
hezky jsme se posunuli.1) chachar=idiot, to je další posun, ale napsal jsi to ty, do toho mě netahej, nikdy jsem to netvrdil.
2) ano, napsal jsem to z toho důvodu, že to napsal Křeček, a to zejména protože jsem se o tom bavil s ním. Je to stejná asociace, jako spousta lidí tady, tebe a mě nevyjímaje, používá hanlivě pojem "pražák", a hrozně se tím bavíme. To ti divné nikdy nepřišlo, dokud jsi se nenašel v názorové shodě s cílovou skupinou chachar.
3) s řečnickými obraty už tančíš v Křečkových hovnech, plnej mrazák uzeného má Křeček, co v něm máš ty je mi opravdu jedno, a překládat mi, jak to asi Křeček myslel je úplně zbytečné.
4) klidně si dávej uzené do mrazáku, to mi je taky fuk, bo já to pak žrát nebudu, leda bys pozval m.cz na gábl, pak bych ze slušnosti řekl, že jo, že dobrý.
5) ale budeš to mít na poloostrově Tišnov pěkný, to jo.
6) dneska je venku kosa co, včera jsem dal přes 400 km, ale dneska se mi nechce.
1 reakcí na tento příspěvek Babis ven!!!
Také je otázka jaký mražák a způsob zamražování a rozmrazování. Když jsem kdysi pracoval na brigádě v mrazírnách v Modřicích, mrazili tam rajčata, která se dala po rozmrazení jíst. Když si ho dám doma do mražáku, tak to je potom total hnus
1 reakcí na tento příspěvek Babis ven!!!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
jarikGSXR píše: Nevím, ale zavaření (sterilování) je další krátké tepelné zpracování, které masu neublíží. Osobně rád uzeniny z mražáku rád nemám. Snad jen některé kvalitní párky, které ohřívám ve vodě, tam bych rozdíl možná nepoznal. O těch uzeninách obsahující větší množství vody (jako jsou třeba některé levnější šunky) ani nemluvě.
Také je otázka jaký mražák a způsob zamražování a rozmrazování. Když jsem kdysi pracoval na brigádě v mrazírnách v Modřicích, mrazili tam rajčata, která se dala po rozmrazení jíst. Když si ho dám doma do mražáku, tak to je potom total hnus
Mražák, to je nějaké místní nářečí ?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
btw: je to nářečí zdejší, pojem "mražák" jsem převzal odtud, nečteš, nevíš
Naposledy editováno 08.04.2018 16:46:13
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
jarikGSXR píše: FJRPEPA> To je úchylka z dětství. Otec vždy říkával mražák a mně to nějak zůstalo v hlavě
btw: je to nářečí zdejší, pojem "mražák" jsem převzal odtud, nečteš, nevíš
Jo v pořádku, my tu zase máme klubalky místo kolíčků na prádlo.
Naposledy editováno 08.04.2018 17:01:46
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
FJRPEPA píše: Jo v pořádku, my tu zase máme klubalky místo kolíčků na prádlo.
... a máte tam i taluty. Hrozné slovo.1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
nemako píše: Kubák> já nemám ani mrazák. budu muset na socku,třeba něco dostanu
no, měli by si někdy spočítat, kolik stojí provoz mrazáku za den. Možná by přehodnotili názor, jestli ho vůbec potřebují.1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
splasenytrubky píše: ... a máte tam i taluty. Hrozné slovo.
Význam slova znám, ale nikdy jsem ho ve skutečnosti neslyšel někoho použít.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
splasenytrubky píše: no, měli by si někdy spočítat, kolik stojí provoz mrazáku za den. Možná by přehodnotili názor, jestli ho vůbec potřebují.
já chápu,že kdo má nějakej kolchoz,tak mrazák tak nějak využije. nic nepěstuju,ani nechovám tak na co by mi byl mrazák? že bych si koupil metrák masa a narval ho tam? nebo kolečko mrkve mrazák beru takovej ten samostatnej u lednice ho mám,ale jsou v něm jen telecí kosti na vývary. jejda a vodkaNaposledy editováno 08.04.2018 17:27:30
gugo píše: premejslim co se stane s uzenym masem kdyz smrzne. Jako treba sunka stoji pak zahovno, kdyz hodin do mrazaku doma udelanyho tailiana tak to obcas ani nepoznam.
Nic strašného, sníst to půjde. A pokud má někdo rypák nastavený leda tak na spařenou vojtěžku bude ti tvrdit že je tio stejně dobré jako by jsi to nemrazil.
nemako píše: já chápu,že kdo má nějakej kolchoz,tak mrazák tak nějak využije. nic nepěstuju,ani nechovám tak na co by mi byl mrazák? že bych si koupil metrák masa a narval ho tam? nebo kolečko mrkve mrazák beru takovej ten samostatnej u lednice ho mám,ale jsou v něm jen telecí kosti na vývary. jejda a vodka
Přesně. Pokud tam člověk potřebuje jednou - dvakrát do roka nacpat vlastní prase, pak dejme tomu. Ale živit velký mrazák a maso do něj kupovat je hloupost. Na normální život v dnešním blahobytu (což málokdo chápe) stačí ty tři šuplíky v kombinované lednici.1 reakcí na tento příspěvek Babis ven!!!
Navíc,když trochu vaříš,tak ten mrazák necháš ve špajzu a v kuchyni máš jen vysokou chladničku a vejde se ti tam i nějakej hrnec,chlast,5L krabice džusu a vidíš i na to,co sis koupil ke chlebu.
Pokud je mrazák jen na nakupování hovadin v akcích s pocitem ušetřený koruny,tak je to hovadina.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
zmulin píše: Pokud je mrazák jen na nakupování hovadin v akcích s pocitem ušetřený koruny,tak je to hovadina.
přesně. Ale tak nějak nevím, proč z těch hovadin vyjímáš ty Andrejovy kuřata, a proč z toho vyjímáš lidi z města. To co jsi vypsal je v akci minimálně každou sobotu dopoledne, v každým větším městě je nějakej market, kterej to radši v akci prodá, než aby to vyhodil, a cpát to do mrazáku je krávovina, protože příští sobotu to bude v akci zas. Proč vyžírat furt mrazák, když je možnost koupit čerstvé maso skoro kdykoliv? Spočti si, kolik tě ten mrazák stojí peněz, ten půvab ušetřené koruny v akci se brzy ztrácí, a ještě k tomu furt žereš staré rozmražené maso.Naposledy editováno 08.04.2018 18:00:26