Téma: 16 a půl roku? Za co?
 
5.4.2014 v 15:53
To už se dneska dává kriminál i za špatné třídění odpadu? Potrat vy měl být legální a volbou jen a pouze dotyčné ženy.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) 16 a půl roku? Za co?

7.4.2014 v 15:08 | Nahoru | #1
J.M.K.> takže popořadě, přehnaná čistota je špatná stejně jako přehnaná špína. Pokud jste dali kluka s poruchou imunity do chléva, šance že to nepřežije je mnohem větší než šance, že se mu imunita zázračně spraví.
Mléko od krávy je vhodné vařit hlavně proto, že lidé se z něj jinak poserou, může za to jednoduchá absence enzymů na jeho trávení. Nicméně pasterace vznikla z úplně jiného důvodu, stačí když si při dojení "stréc" neumyje ruce a máš úplavici nebo aspoň nějakou hezkou formu E. coli jako z praku. Nepasterované mléko tedy není nebezpečné, pokud dodržuješ zásady čistoty a máš zdravou krávu, čistého zemědělce a vydezinfikované mlékárenské zařízení..
A zajímalo by mě, jakým nářečím se pokoušíš hovořit, za kombinaci "stréc" a "hómelesákoj" bys asi dostal po hubě na Slovácku i Královéhradecku...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) 16 a půl roku? Za co?

7.4.2014 v 15:43 | Nahoru | #2
Dr.Houba> Takže vážně... jako ve všem, i ze je nutná zlatá střední cesta. S tím klukem to nebyl nás případ, já osobně u toho nebyl a netvrdím, že je to "všehospása", nicméně v tomto případě to zafungovalo a kluka to nakoplo do normálního života, zatímco jinak by stále musel být v nějaké "sterilní bublině". Jde zde ale o to, jak je důležité mít onen "mustr" pro adekvátní "naprogramování" imunity. S tím mlékem je to ale něco jiného - "poserou" se ti, kdož nemají onen enzym, potřebný pro štěpení mléčných cukrů a bílkovin a ti holt musejí na mlíko zapomenout a nezachrání je ani převaření (v nástrojárně jsem měl kolegu, co se po mlíku vždy do půlhodiny posral, tak holt jej nemohl pít a nijak nestrádal). Naštěstí není k životu tak nezbytné, ale občas se objevující hlasy, že "konzumace mléka je nepřirozená - zvířata přece též nejsou kojena nadosmrti" jsou rovněž extrém - pokud člověk toto snáší, pak mu to každopádně prospěje. Já osobně díkybohu na toto netrpím, vyrostl jsem na tvarohu a krupičné kaši - a také jsem navzdory kupě nepěkných držkopádů v životě neměl nic zlomeného - mám kosti jako ze železa. A zda někdo úplavici, či podobnou infekci, chytne, též do značné míry ovlivňuje imunita konkrétního jedince. Proč se asi našincům v exotických zemích nedoporučuje konzumovat neošetřené potraviny z tržiště, zatímco místním to neublíží a ekvivalentně indiáni umírali i na obyčejnou rýmu, která nám nijak neuškodí? V případě zmíněných "mlíkomatů" je každopádně hygiena přísně hlídána, teploty dodržované a co se nevyčepuje do 24hodin je vyměněno. A kvalita se sakra projeví - třeba "vařený vaječný základ" na domácí zmrzlinu (vanilkovou, kakaovou atd., ovocné mají jiný základ) nejsu štonc pořádně udělat z 1.5% krabicáku, zatímco z mlíka "od krávy" to jde jak po másle.
A když zmiňuješ ta "nářečí", tak ta moc neřeším, pochytal jsem jich tolik, že se mně pletou dohromady a leckdy se holt "zapomenu". A třeba když přivalím zrovna do štádlu, většina lidí to naopak oceňuje a je s nimi úplně jiná komunikace, když zjistí, že znám hantec. Ale to už je mimo diskusi.

(reakce na) 16 a půl roku? Za co?

7.4.2014 v 18:43 | Nahoru | #3

Dr.Houba píše: J.M.K.> takže popořadě, přehnaná čistota je špatná stejně jako přehnaná špína. Pokud jste dali kluka s poruchou imunity do chléva, šance že to nepřežije je mnohem větší než šance, že se mu imunita zázračně spraví.
Mléko od krávy je vhodné vařit hlavně proto, že lidé se z něj jinak poserou, může za to jednoduchá absence enzymů na jeho trávení. Nicméně pasterace vznikla z úplně jiného důvodu, stačí když si při dojení "stréc" neumyje ruce a máš úplavici nebo aspoň nějakou hezkou formu E. coli jako z praku. Nepasterované mléko tedy není nebezpečné, pokud dodržuješ zásady čistoty a máš zdravou krávu, čistého zemědělce a vydezinfikované mlékárenské zařízení..
A zajímalo by mě, jakým nářečím se pokoušíš hovořit, za kombinaci "stréc" a "hómelesákoj" bys asi dostal po hubě na Slovácku i Královéhradecku...



+1
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist