globalmoto_kveten





Téma: Vinohrad od A do Z
 
13.1.2014 v 15:25
Jak již mnozí vědí naše spotřeba vína se dostala do "červených čísel" a už nestačíme vydělávat na to co prochlastáme. A vzhledem k tomu, že jsme čirou náhodou přišli k pozemku ve vinařském kraji, rozhodli jsme se zbudovat vlastní vinici a víno si vypěstovat sami.
Nebude to tedy úplně na zoraném poli, je to vlastně původní vinohrad o který se zřejmě od převratu (tzn. cca 25 let) nikdo nestaral a dle toho to taky vypadá. Takže ještě horší než to zoraný pole. Tady na vlákně bych chtěl postupně zveřejňovat práce, tak jak budou probíhat od zkulturnění pozemku až po výrobu vlastního vína a čile o tom diskutovat s lidmi který to zajímá, čerpat zkušenosti od těch co už vědí a třeba inspirovat ty kteří sbírají odvahu do něčeho takovýho jít. Tak nám držte palce, doufáme že to nebudeme muset někde na půl cesty vzdát.

Stav ke dni 1.1.2014 pohled do jednoho z řádků z východní strany








Stav ke dni 1.1.2014 pohled do stejného řádku ze západní strany








A toto je světlo na konci tunelu







(reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 09:56 | Nahoru | #121

maharadza píše: Těch 600,- Kč za den /co píší na tom webu/ si u nich vydělám?
Nebo to musím zaplatit?



Potrebuju shodit jednu sopu. A proto ze jsem lidumil, tak mi zaplatis jen 300 kc Obed zdarma

(reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 10:16 | Nahoru | #122

Bludevil píše: Ale nám nějak chyběl nadhled...



Neboj, ten nechybí nikdy

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 10:19 | Nahoru | #123

Radim-CC píše: mysli na okolní včelaře... ten akát jim tam nech

jinak nechápu, proč pokud to chceš dělat bez chemie tam necháváš staré hlavy - ty bez postřiku neudržíš... já bych to vyházel všechno ven, pořádně to vyčistil a vysázel nějaké rezistentní odrůdy


doporučuju odrůdu Isabella, ta je tak rezistentní, že to nežerou ani ptáci...ani lidi
Ale vážně, máme to na severní Moravě, Muškát, Irsay, všechno sežrané perenosporou, padlím a špačkama, tohle se rozmáhá po celé králičárně, roste to úplně samo, krásné hrozny...jen ta chuť je prdelní

(reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 10:26 | Nahoru | #124

maharadza píše: Těch 600,- Kč za den /co píší na tom webu/ si u nich vydělám?
Nebo to musím zaplatit?



Můžeš zkusit nabízenou placenou službu (o jejíž smysluplnosti nemá cenu asi diskutovat, protože oba víme, pro jakou klientelu je to určené) převrátit na placené pracovní místo, třeba máš tak dokonalé přesvědčovací schopnosti, že se Ti to podaří

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:02 | Nahoru | #125
Dr.Houba> asi tak, rezistenty jsou k hovnu, žrat se to nedá natoš pít
Vono kdyby to k něčemu bylo tak už to dávno všichni mají

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:06 | Nahoru | #126
Danny350> Obávám se, že bez chemie to asi nepůjde...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:06 | Nahoru | #127

Radim-CC píše: mysli na okolní včelaře... ten akát jim tam nech

jinak nechápu, proč pokud to chceš dělat bez chemie tam necháváš staré hlavy - ty bez postřiku neudržíš... já bych to vyházel všechno ven, pořádně to vyčistil a vysázel nějaké rezistentní odrůdy


Jo jo, budu myslet na včelaře a do stínu mezi akáty nasázím rezistenty

(reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:10 | Nahoru | #128

Danny350 píše: Jo jo, budu myslet na včelaře a do stínu mezi akáty nasázím rezistenty


a dotace dostaneš na biokoridor

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:11 | Nahoru | #129

BlackSabbath píše: Danny350> Obávám se, že bez chemie to asi nepůjde...


To se postupně uvidí, ono jako jde všecko akorát je to otázka přístupu a taky asi peněz.
Prostě pokud to půjde chci toho tam srát co nejmíň.
Inspirace třeba zde

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:13 | Nahoru | #130

Danny350 píše: To se postupně uvidí, ono jako jde všecko akorát je to otázka přístupu a taky asi peněz.
Prostě pokud to půjde chci toho tam srát co nejmíň.
Inspirace třeba zde


Tak jistě, mám na to stejný pohled. Ale pokud to nepostříkáš, tak na podzim prostě nic nemáš. Bohužel.

(reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:16 | Nahoru | #131

Danny350 píše: To se postupně uvidí, ono jako jde všecko akorát je to otázka přístupu a taky asi peněz.
Prostě pokud to půjde chci toho tam srát co nejmíň.
Inspirace třeba zde


měď je zdravá

(reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:26 | Nahoru | #132

BlackSabbath píše: Tak jistě, mám na to stejný pohled. Ale pokud to nepostříkáš, tak na podzim prostě nic nemáš. Bohužel.


Tak ono postříkat se to musí, otázka jen zní čím.

1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 18:47 | Nahoru | #133
Tak teda dneska to na vinohradu v tom mrazu a sněžení bylo tak trošku Souostroví Gulag

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 18:55 | Nahoru | #134
ZuzukiB> trošku vám závidím to nadšení já bych se na to ani nevysral

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:06 | Nahoru | #135
valibuk> Dnešním dnem skončilo kácení stromů a vystřihávání šípků a nastává období vykopávání pařezů a to bude teprve masakr. Jestli mě nadšení neopustí po tomhle, tak to vidim nadějně

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:08 | Nahoru | #136
ZuzukiB> ideální je vykopávat kořeny v co největším mrazu člověk se u toho tolik nepotí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:29 | Nahoru | #137
valibuk> No dneska se zjistilo, že křehký a levý inženýrce teda to vykopávání moc nejde... navzdory takto příznivým okolnostem

Naposledy editováno 27.01.2014 19:29:42

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:32 | Nahoru | #138
ZuzukiB> to přijde,chce to grif a ten se získá praxí. dvoustej pařez už vykopneš jako nic

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:43 | Nahoru | #139
valibuk> jo jo a třeba u toho ani neohne rýč a nezlomí sekeru

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:47 | Nahoru | #140

valibuk píše: ZuzukiB> trošku vám závidím to nadšení já bych se na to ani nevysral


Tak ono je to potřeba, jít do toho s nadšením a pak, až se ukáže jakej je to voser už seš tak daleko, že nemá smysl se na to vysrat
Ono kdyby člověk dycky dopředu věděl jak to bude probíhat, moc věcí by nedělal

(reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:51 | Nahoru | #141

Danny350 píše: Tak ono je to potřeba, jít do toho s nadšením a pak, až se ukáže jakej je to voser už seš tak daleko, že nemá smysl se na to vysrat
Ono kdyby člověk dycky dopředu věděl jak to bude probíhat, moc věcí by nedělal

to mi povídej

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 19:52 | Nahoru | #142

Danny350 píše: valibuk> jo jo a třeba u toho ani neohne rýč a nezlomí sekeru

bič máš? pokud něco zničí,tak samozřejmě musí do klády,to snad chápe

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 20:03 | Nahoru | #143
valibuk> zatím má na hlavě sluchátka ala Otík Rákosník - dá se to brát jako maska hanby..?

(reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 20:05 | Nahoru | #144
Danny350> jsi měkkota,bez klády a biče se makat nenaučí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 20:18 | Nahoru | #145
Tsss, já makat umim, jen zacházet s rýčem nás na škole neučili, žádnej učenej z nebe nespad

(reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 20:26 | Nahoru | #146

ZuzukiB píše: Tsss, já makat umim, jen zacházet s rýčem nás na škole neučili, žádnej učenej z nebe nespad

ale neboj,v kládě to pochopíš velice rychle

1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 20:37 | Nahoru | #147
já jsem rád, že otec vinohrad zrušil. Jak píšou kolegové, práce po k.kot. Co sleduju vinaře,tak hodně z nich hrozny kupuje a dělá víno. A někteří zase naopak, mají mraky vinohradu a prodávají hrozny. A nechávají si jen pro vlastní potřebu. Jinak dělat dobré víno a ještě z minimální chemií... to je umění. Tak přeji hodně štěstí a ať se daří.

(reakce na) Vinohrad od A do Z

27.1.2014 v 23:19 | Nahoru | #148
RobiXRV> děkujeme

2 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z

28.1.2014 v 09:34 | Nahoru | #149
Tak práce na šípkoakátové plantáži pokračují a jsou za námi vidět výsledky. Dokonce to místama začíná vypadat jako vinohrad

Původní stav







Po razantním průklestu - vlevo už vysvobozené řádky, vpravo původní porost





Vinohrad od A do Z

28.1.2014 v 09:39 | Nahoru | #150
pěkná práce
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist