Téma: Vinohrad od A do Z
 
13.1.2014 v 15:25
Jak již mnozí vědí naše spotřeba vína se dostala do "červených čísel" a už nestačíme vydělávat na to co prochlastáme. A vzhledem k tomu, že jsme čirou náhodou přišli k pozemku ve vinařském kraji, rozhodli jsme se zbudovat vlastní vinici a víno si vypěstovat sami.
Nebude to tedy úplně na zoraném poli, je to vlastně původní vinohrad o který se zřejmě od převratu (tzn. cca 25 let) nikdo nestaral a dle toho to taky vypadá. Takže ještě horší než to zoraný pole. Tady na vlákně bych chtěl postupně zveřejňovat práce, tak jak budou probíhat od zkulturnění pozemku až po výrobu vlastního vína a čile o tom diskutovat s lidmi který to zajímá, čerpat zkušenosti od těch co už vědí a třeba inspirovat ty kteří sbírají odvahu do něčeho takovýho jít. Tak nám držte palce, doufáme že to nebudeme muset někde na půl cesty vzdát.

Stav ke dni 1.1.2014 pohled do jednoho z řádků z východní strany








Stav ke dni 1.1.2014 pohled do stejného řádku ze západní strany








A toto je světlo na konci tunelu







1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 10:19 | Nahoru | #1

Radim-CC píše: mysli na okolní včelaře... ten akát jim tam nech

jinak nechápu, proč pokud to chceš dělat bez chemie tam necháváš staré hlavy - ty bez postřiku neudržíš... já bych to vyházel všechno ven, pořádně to vyčistil a vysázel nějaké rezistentní odrůdy


doporučuju odrůdu Isabella, ta je tak rezistentní, že to nežerou ani ptáci...ani lidi
Ale vážně, máme to na severní Moravě, Muškát, Irsay, všechno sežrané perenosporou, padlím a špačkama, tohle se rozmáhá po celé králičárně, roste to úplně samo, krásné hrozny...jen ta chuť je prdelní

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z

16.1.2014 v 11:02 | Nahoru | #2
Dr.Houba> asi tak, rezistenty jsou k hovnu, žrat se to nedá natoš pít
Vono kdyby to k něčemu bylo tak už to dávno všichni mají
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist