globalmoto_kveten





Téma: Pečená žebra
 
1.7.2013 v 22:26
Kolegové, vím že je zde mezi námi spoustu labužníků, proto se na všechny obracím se dotazem na osvědčený recept na pečené žebra(v troubě), případně nějakou omáčku k tomu.
Díky moc všem, kdyby měl někdo i foto bylo by to ideální.
Předchozí
1 2
Následující

Pečená žebra

1.7.2013 v 22:28 | Nahoru | #1
Značka

Pečená žebra

1.7.2013 v 23:00 | Nahoru | #2
dávám žebra přes noc do marinády(med, olej, rozmarýn), neplave to v tom, jen aby to tím bylo potřený. peču v troubě, horkovzduch 150 dokud nejsou měkký, tak hoďku a půl cca myslím. omáčku k tomu dělám buďto jogurt +česnek + sůl a pažitka popř. petrželka(nať) nebo hodím do mixéru pár rajčat, čili sůl cukr a trochu citronové štávy. Foto bohužel nemám :(

1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

1.7.2013 v 23:17 | Nahoru | #3
Dojeď tady a dostaneš ochutnat i recept TU

1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

2.7.2013 v 04:55 | Nahoru | #4
Zakladem jsou zebra z divocaka, idealne loncak muze byt i sekac...

Pečená žebra

2.7.2013 v 07:47 | Nahoru | #5
dám jen recept na omáčku, jakkoliv zní uboze je to fakt dobrý a oblíbený

majonéza
nastrouhaná sterilovaná okurka
volitelná cibule (ano je z toho obyčejná tatarka)
sůl
mletý pepř
česnek

Množství na každém. V naší kolonii je to snad nejoblíbenější grilovací omáčka a ty všechny kupované už nikdo skoro nejí. :)

Naposledy editováno 02.07.2013 07:48:24

Pečená žebra

2.7.2013 v 08:12 | Nahoru | #6
ja žebra před pečením předvářím - vaří se na kyselo tak dlouho dokud kosti "nevykouknou"

pak s nimi šup na gril - a udělat křupinku

(reakce na) Pečená žebra

2.7.2013 v 10:36 | Nahoru | #7

sqwer píše: Zakladem jsou zebra z divocaka, idealne loncak muze byt i sekac...



O jednom zebrodarci bych vedel ... ale ma zebra marinovana zluci a obsahem vlastniho pajslu, takze ty svine uchylne (tvi kamaradi) se zelenejma klobouckama pry byly radne nasrane .

Naposledy editováno 02.07.2013 10:43:10

Pečená žebra

2.7.2013 v 10:38 | Nahoru | #8
nechci delat reklamu, ale naprosto luxusni zebra maji tady: www.Uhrocha.com

Je to cca 8km od ZR par metru od hlavniho tahu. Cena lidova, kvalita excelentni.

1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

2.7.2013 v 16:00 | Nahoru | #9
Já dělám žebra tak, že vezmu telefon a zavolám na číslo 776 780 100. Trvá to cca hodinu, nedá to moc práce a výsledek je skvělej. Holiday...

(reakce na) Pečená žebra

2.7.2013 v 16:51 | Nahoru | #10
LALIK> díky za tip

(reakce na) Pečená žebra

2.7.2013 v 20:18 | Nahoru | #11

Rod píše: Já dělám žebra tak, že vezmu telefon a zavolám na číslo 776 780 100. Trvá to cca hodinu, nedá to moc práce a výsledek je skvělej. Holiday...



Pečená žebra

2.7.2013 v 21:14 | Nahoru | #12
www.taksitokurvavygugluj.cz

Pečená žebra

2.7.2013 v 21:22 | Nahoru | #13
Konečně pořádný téma!
Já dělám tzv. suchou marinádu - mletá paprika, římský kmín, sůl, pepř a třtinový cukr je základ, další složky dle momentální nálady (hořčičné semínko, rozmarýn, muškát, tymián atd. - ale nepřehnat!!) Koření podrtit v hmoždíři, smíchat s paprikou, cukrem a solí a žebra v tom pořádně obalit. Nechat odležet v ledničce, nejlépe přes noc.
Péct na nízkou teplotu (max 150°) cca 2-3h. Pokud to jde, tak napřed tak 1,5-2h v troubě a poté dokončit na grilu.
Nejdůležitější je sehnat správný žebra, to je největší problém. To, co se dá běžně koupit, je na gril k ničemu. Naštěstí už existují řezníci, se kterýma se dá domluvit.

Už vím, co budu dělat o víkendu

Pečená žebra

2.7.2013 v 21:42 | Nahoru | #14
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7046
tady ta nám moc chutnala na gril

Pečená žebra

2.7.2013 v 23:09 | Nahoru | #15
Jednoduchá a geniální marináda - nechat naložený přes noc, pak jen strčit do trouby

Kečup, med, zázvor, česnek, sůl a pepř

Toť vše

1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

2.7.2013 v 23:19 | Nahoru | #16
mám mrazák plnej žeber (z kance) a nevim co s nima. asi bude lepší je trochu povařit před tim než je dám do trouby, né? páč zvěřina je kapku tužší maso, ale zase kvalitní a lahodný
a nebo to zkusim nějak naložit a na gril, jen to budu dělat asi dlouho

Pečená žebra

2.7.2013 v 23:27 | Nahoru | #17
Vařit netřeba, stačí v troubě, ale na malou teplotu a dlouho. Teplota 120-150°C, pečení 2-3h a bude to super. Na grilu jen pokud máš možnost nepřímého grilování, jinak to vysušíš, spálíš a následně vyhodíš.
Pokud nemáš gril na nepřímou metodu, tak v troubě udělat "dohotova" a na grilu jen očoudit, aby to mělo fazónu.

Pečená žebra

3.7.2013 v 00:11 | Nahoru | #18
Značka

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Pečená žebra

3.7.2013 v 23:02 | Nahoru | #19

mára929r píše: mám mrazák plnej žeber (z kance) a nevim co s nima. asi bude lepší je trochu povařit před tim než je dám do trouby, né? páč zvěřina je kapku tužší maso, ale zase kvalitní a lahodný
a nebo to zkusim nějak naložit a na gril, jen to budu dělat asi dlouho


nevím jak z kance, ale já měla žebra z srny a ty byly echt masný, když se upekly v torubě se zelím a naloženy do marinády z grilovacího a olivového oleje vyloženě po schladnutí bylo cítiti ten,,jelení,,loj

Pečená žebra

3.7.2013 v 23:57 | Nahoru | #20
Loni jsme dělali naprosto geniální marinovaný jehněčí žebírka, barináda byla olej sterilovaný rajčata, olivy tymián. Pečený v troubě nejdřív pod alobalem a pak chvilku bez. Obrovská dobrota, mlask.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Pečená žebra

4.7.2013 v 00:01 | Nahoru | #21

sislon píše: nevím jak z kance, ale já měla žebra z srny a ty byly echt masný, když se upekly v torubě se zelím a naloženy do marinády z grilovacího a olivového oleje vyloženě po schladnutí bylo cítiti ten,,jelení,,loj



Ze srny jelení loj asi nějakej mutant, neee
Zvěřina a skopový je poživatelný jen horký, to si zapamatuj. Naprosto základní poučka, studený se to fakt nedá.

1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

4.7.2013 v 16:06 | Nahoru | #22
No tak už se v tom válejí až to bude hotové pak sdělím recept, i s foto výsledku





Naposledy editováno 04.07.2013 16:07:15

1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

4.7.2013 v 16:45 | Nahoru | #23
donutil si me tou fotkou jit do obchodu a koupit si neco k obedu..konecne

(reakce na) Pečená žebra

4.7.2013 v 20:00 | Nahoru | #24

Majklos píše: Ze srny jelení loj asi nějakej mutant, neee
Zvěřina a skopový je poživatelný jen horký, to si zapamatuj. Naprosto základní poučka, studený se to fakt nedá.


já jen že to chutí připomínalo tu známou pomádu na rty Jelení lůj ne že ze srny byl jelení lůj

Naposledy editováno 04.07.2013 20:01:08

(reakce na) Pečená žebra

4.7.2013 v 20:35 | Nahoru | #25

Cucka píše: donutil si me tou fotkou jit do obchodu a koupit si neco k obedu..konecne


liberecak?

(reakce na) Pečená žebra

6.7.2013 v 07:50 | Nahoru | #26
rollig> Tak co bude s fotkou? Nebo to bylo sežraný tak rychle, že se foto nestíhalo?

2 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra

11.7.2013 v 15:56 | Nahoru | #27
I s malým komentářem
Výsledek 3 hodinové práce



Jedlo se chlapsky




A nezbytná očista nábobí






Naposledy editováno 11.07.2013 16:07:04

(reakce na) Pečená žebra

12.7.2013 v 09:06 | Nahoru | #28
rollig> Super! To vypadá, že se to snad povedlo
A recept?

Pečená žebra

12.7.2013 v 16:58 | Nahoru | #29
Jo bylo to mooooc, nebíčko v papuli

Kečup, med, pepř, sůl,sojovka, trošku oleje a chili( toho čili klidně hodně a beze strachu) dal jsem ho tam tak rozumně a moc to tam cítit nebylo.

(reakce na) Pečená žebra

12.7.2013 v 17:09 | Nahoru | #30
rollig> ta hneda dama je v tom nebo zere zebra zavodne:)...
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist