Takže králíka nebrat, leda od známého řezníka. To samé drůbež - českou husu neseženeš. Leda maďarskou a to je také děs, od těch prasečkářů.
Tak když myslíš, že Ti to stojí za cestu štorc republikou, třeba... paštiky ještě mám, beztak záhy budou nové. A když pojedeš někdy v zimě, můžeš odvézt i zmrzlé kusy, aniž by cestou roztály. Ovšem otázkou jest, jak bys na tom byla Ty (nadsázka, pochopitelně). asi málokdo bude takový magor, jako kdysi já, aby jezdil na motorce 350km štreky v patnáctistupňovém mraze.
Holt kdo dneska drží králíky, má být na co pyšný a rozhodně by neměl přestávat. Nedávno jsem navíc viděl někde článek o tom, jak se kralikařina začíná zase rozmáhat, kor mezi mladými. A to je dobře.
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
2 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Ešce ňa zbévajó 4 kusy na porážku, ty pundou včíl v nedělu, ale dalších 5 bude už na jaře...
Též tuna máme "pracovní úraz" - holt mezi třema samicema nakonec byla jedna samec:
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Vepřík a ušák pohromadě, aneb medová šunka:
Co to toto? To neznám.
Prosím o podrobnější info. Děkuji
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Maso ze zadků (syrové) obrat a semlít, ramínko nakrájet na kostičky, promíchat dohromady, pak přisypat 4 lžíce soli, 2-3 lžíce medu, decku vody, decku mlíka, opět pořádně prohňácat (pěkně poctivě "teplejma" v hrnci, nebo na válu) a v míse nechat v chladu 2 dny uležet.
Potym nachňachňat do tlačenkového střívka, nebo (praktičtější) do zavařovaček (pozor, aby ve hmotě nezůstaly velké bubliny, pořádně upěchovat) a v zavařovacím hrnci cca 2 hodiny dusit při 80°C - nevařit úplně! Další den zavařování opakovat (masové konzervy vždy zavařovat nadvakrát).
V případě, že je hmota ve střívku, nebo ve formě na šunku ("šunkovaru"), platí pro délku dušení pravidlo "co kg hmoty, to hodina".
Místo medu je možné dát i cukr, obojí nahradí "rychlosůl" a postará se hlavně o to, že maso zůstane pěkně červené. Halvně je třeba dodržet to nepřesáhnutí teploty cca 80°C, jinak z toho bude spíš "nepovedená paštika".
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Děkuji
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Save77 píše: J.M.K.> Zajímavý postup. Já to dělám celý v troubě, (maso před tím prudce orestuju aby se zatáhlo),na másle v zelenině, když je maso měkký, vyndám ho, včetně kuliček koření,listí, plátky celýho citronu a tyčovým mixérem rozsekám do hladka. Omáčka je tak hustá, že ji vlastně jen rozředím a zjemním smetanou ke šlehání. Mouky není vůbc potřeba.
Já to dělám úplně stejně, s tím rozdílem, že maso v té zelenině nedělám v troubě, ale po orestování uvařím v papiňáku. A jak říkáš, netřeba zahušťovat díky množství zeleniny.
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
A takhle potom vypadá příprava.
Naposledy editováno 12.12.2013 00:34:08
A v našich končinách by asi nebylo dobrým nápadem rozrazit dveře zverexu a béknout: "Dvě morčata na polívku!". Škoda, že myši jsou tak prťavé a nedají se jen tak kuchnout... alespoň by z těch potvor, co pochytám, byl užitek.
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
J.M.K. píše: Twister> Teda za to palec nahoru. Teda až na tu vočurku, tu moc nemusím - klidně si místo ní představím opečená kolečka brambor.
Jo, ale já potřebuju shodit 5kg. A jediný co ze zeleniny žeru je okurka, paprika a meloun
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Bacha na to, aby Ti ale některé minerály a bílkoviny nechyběly, pak holt chybí "katalyzátor" potřebný ke spalování (laicky řečeno) a budeš se divit, proč to dolů nejde.