globalmoto_kveten





Téma: Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
 
26.10.2012 v 17:15
Začíná být zima a bude více času na vaření,tak se klidně pochlubte,co jste dobrého vytvořili :)
Třeba mě i ostatní inspirujete
Za mě dnes japonská kuchyně....Dobrou chuť

Naposledy editováno 26.10.2012 17:15:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

13.11.2013 v 22:16 | Nahoru | #1
LovecTaťka> Jednoduché - "kolik králíka, tolik vepříka". V tomto případě maso z 8 králičích zadků (cca 2.5kg vykostěného masa) a cca 1.8kg vepřového ramínka.

Maso ze zadků (syrové) obrat a semlít, ramínko nakrájet na kostičky, promíchat dohromady, pak přisypat 4 lžíce soli, 2-3 lžíce medu, decku vody, decku mlíka, opět pořádně prohňácat (pěkně poctivě "teplejma" v hrnci, nebo na válu) a v míse nechat v chladu 2 dny uležet.
Potym nachňachňat do tlačenkového střívka, nebo (praktičtější) do zavařovaček (pozor, aby ve hmotě nezůstaly velké bubliny, pořádně upěchovat) a v zavařovacím hrnci cca 2 hodiny dusit při 80°C - nevařit úplně! Další den zavařování opakovat (masové konzervy vždy zavařovat nadvakrát).
V případě, že je hmota ve střívku, nebo ve formě na šunku ("šunkovaru"), platí pro délku dušení pravidlo "co kg hmoty, to hodina".

Místo medu je možné dát i cukr, obojí nahradí "rychlosůl" a postará se hlavně o to, že maso zůstane pěkně červené. Halvně je třeba dodržet to nepřesáhnutí teploty cca 80°C, jinak z toho bude spíš "nepovedená paštika".

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

13.11.2013 v 22:54 | Nahoru | #2
J.M.K.> Uf, tak toto nedokážu, ale snad by se to mohla naučit ta moja motyka.

Děkuji
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist