WSBK Magny-Cours - První závod vyhrál Álvaro Bautista

Kapitoly článku

MS Supersport 300 - Závod 1 (13 kol)

Z pole position startoval do prvního závodu SSP 300 Victor Steeman (MTM Kawasaki), vedle kterého se postavili Dirk Gaiger (Fusport-RT Motorsports by SKM-Kawasaki) a Mirko Gennai (Team BrCorse). Řada za nimi patřila Kevinu Sabatuccimu (Kawasaki GP Project), Inigo Iglesiasovi (SMW Racing) a Marcu Garciovi (Yamaha MS Racing), třetí Gabriele Mastrolucovi (ProGP Racing), Hugo De Cancellisovi (Prodina Racing WorldSSP300) a Danielu Mogedovi (Team#109 Kawasaki). Petr Svoboda (Accolade Smrz Racing) byl díky penalizacím jezdců před sebou posunut do páté řady.

Vedení se po startu ujal Victor Steeman, který si okamžitě najel náskok na druhého Mirka Gennaie 0,304 sekundy. Právě před Itala se záhy dostal jeho krajan Kevin Sabatucci, který následně začal bojovat o čelo se Steemanem. Na čtvrtém místě se pohyboval Hugo De Cancellis, pátý jezdil Marc Garcia a šestý Dirk Geiger. Start závodu se nepovedl Petrovi Svobodovi, který se propadl na 25. pozici.

Předčasně skončilo klání pro Filippa Rovelliho, který upadl. Při nájezdu do druhého kola vedl Victor Steeman o zhruba šest desetin sekundy, následovaný byl Kevinem Sabatuccim a Hugo de Cancellisem, který předjel Mirka Genaie. V nejpomalejší zatáčce závodu skončil závod právě pro Sabatucciho a Bruna Ieraciho, který svého soupeře vzal s sebou k zemi. Český jezdec se tak posunul na průběžnou třináctou příčku.

Steemanovi se svým protivníkům nepodařilo ujet tolik, kolik by potřeboval. V šestém kole od něj proto převzal vedení rychlejší Mirko Gennai, dvojice byla i nadále následovaná Hugem De Cancellisem, Mirko Gennaiem a Marcem Garciou.

Pět kol před cílem došlo k velkému pádu čtyř závodníků. Mimo hru skončili Victor Steeman, který pád zavinil, Hugo de Cancellis, Mirko Gennai a Dirk Geiger. Poslednímu jmenovanému spolu se Steemanem se zvedli a vrátili se zpět na trať, ovšem až na zadních pozicích. Díky tomu se na první místo posunul Matteo Vannucci startující z dvanáctého místa, následovaný byl Marcem Garciou, Lennoxem Lehmannem a Álvarem Diazem. Petr Svoboda se posunul na dvanácté místo.

Vannucci zkoušel svým soupeřům poodjet, to se mu však nepovedlo a dostal se před něj Marc Garcia. Dvojice si navzájem nenechala nic líbit, lepším na trati byl ale nakonec právě Garcia. Kvůli vyjetí mimo trať v poslední zatáčce však dostal penalizaci v podobě jedné pozice dolů, a tak se z vítězství mohl těšit Matteo Vannucci. Pro pódium si dojel také Álvaro Diaz, který vede celkovou klasifikaci. Čtvrté místo patří Lennoxu Lehmannovi, páté Inigo Iglesiasovi a šesté Samuelovi Di Sorovi. Petr Svoboda si dojel pro jedenácté místo.

Supersport World Championship 300 – Závod 1 (13 kol)
20°C, dráha suchá, 29°C, vlhkost: 57%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist