První podnik MS Superbike – Austrálie

Kapitoly článku

WorldSSP – preview

Dvaadvacet závodníků absolvuje úvodní podnik sezony v Austrálii. Na základě výsledků testů patří mezi největší favority Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team), který byl na špici tabulky jak v evropské testovací části, tak rovněž v australské. Bulega pokračuje s týmem Ducati a sehranost je tam znát. Nicméně snadné to mít nebude, jelikož Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha) předvádí velmi vyrovnané výkony a na Bulegu mu často chyběly jen desetiny. Tato dvojice bude mít o nadcházejícím víkendu velké slovo.

V testech Yari Montella (Barni Spark Racing Team) nebyl moc vidět, ale rozhodně může být vidět v místě, kde v roce 2022 vyhrál. Dalším z italských talentů je Federico Caricasulo (Althea Racing Team), jezdec, který loni v Austrálii bojoval o vítězství. Také on bude v úvodním kole seriálu chtít nahoru a z Phillip Islandu si odvést maximum možných bodů.

Pozornost si o nadcházejícím víkendu zaslouží také domácí závodník Oli Bayliss (D34G Racing), který jede v novém týmu, ale nadále v sedle Ducati Panigale V2. Jeho novým šéftechnikem je Giovanni Crupi, který byl v paddocku už v době, kdy závodil jeho otec Troy! Jezdci Kawasaki Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing) a Adrian Huertas (MTM Kawasaki) mají potenciál dostat japonského výrobce na přední příčky, zda se tak stane uvidíme už tuto sobotu.

Co se týče nováčků, tak na Phillip Islandu se poprvé představí deset jezdců plus výrobce Honda, který se vrací do šampionátu. Hodna je spojena s dvojicí Tarran Mackenzie (MIE-MS Racing Honda Team) a Adam Norrodin (MIE-MS Racing Honda Team). Premiéru absolvuje také bývalý jezdec MS silničních motocyklů Jorge Navarro (Ten Kate Racing Yamaha), Andrea Mantovani (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team), Harry Truelove (Dynavolt Triumph), Marcel Schrötter (MV Agusta Reparto Corse), Nicholas Spinelli (VFT Racing Yamaha) a John McPhee (Vince64 by Puccetti Racing). Na thajském stroji Yamaha YZF R6 budou v letošní sezoně debutovat Apiwath Wongthananon (Yamaha Thailand Racing Team) a Anupab Sarmoon (Yamaha Thailand Racing Team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist