Prodej do konce srpna

Majitel práv na závody MotoGP, firma Bridgepoint, se dohodla s promotérem šampionátu WSBK firmou Infront, že koupí až 59,8% práv na pořádaní superbikového světového šampionátu.

Sportovní promotérské agentury Dorna a Infront by měly velmi brzy patřit pouze jednomu majiteli. Začátkem června bylo oznámeno, že privátní firma Bridgepoint, od roku 2006 většinový vlastník  promotéra MotoGP španělské firmy Dorna, chce odkoupit sportovně-marketingovou agenturu Infront. Ta kromě jiných aktivit pořádá i superbikový světový šampionát.

Nyní už známe výsledek této soutěže, firma Bridgepoint se svou nabídkou prosadila proti dalším dvěma uchazečům, tedy investičnímu fondu z Abu Dhabi a proti katarské firmě Investment Authority. To v praxi znamená, že obě dvě agentury jak Dorna, tak Infront budou náležet v blízké budoucnosti stejnému majiteli. Jestli budou mít oba dva motocyklové šampionáty v budoucnu stejného promotéra nebo budou dokonce společně pořádány,  je doposud nejasné.
Cílem budoucího nového majitele práv pořádání superbikového šampionátu, firmy Bridgepoint, je přiblížit v budoucnu superbikový šampionát co nejvíce závodům sériových motocyklů a opět zde tedy vyvstaly možnosti použití zrcátek, světel a pouze profilových pneumatik. O tom všem ale rozhodne až nový majitel šampionátu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist