Pátý podnik MS Superbike – Donington Park

V červenci mají týmy MS superbiků na programu celkem dva závodní podniky. Ten první je už o nadcházejícím víkendu v britském Donington Parku, druhý se jede koncem měsíce v České republice na dráze Autodromu Most. V Británii závodí jen třídy WSBK a WSSP. Vzhledem k časovému pásmu jsou termíny závodů o hodinu posunuty, proto věnujte pozornost časovému harmonogramu

Kapitoly článku

Donington Park (Velká Británie)

V Donington Parku závodí od roku 1931, kdy se tam pořádaly první automobilové závody. Dnes je tento závodní areál, který leží 190 kilometrů od hlavního města Londýna a 30 kilometrů od Leicesteru domovem superbikového šampionátu, který tam poprvé zamířil v roce 1988. Dráha Donington Parku má celkem 4023 metrů, cílová rovinka měří 550 metrů a jezdci v jednom kole projedou celkem 12 zatáčkami – 5 levými a 7 pravými.

MS Superbike – preview

Vedoucím jezdcem šampionátu je Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), jemuž se prozatím povedlo vyhrát pět hlavních závodů. Španěl má na kontě 220 bodů a náskok ve výši 36 bodů. Pro Bautistu zatím ideální cesta k zisku titulu mistra světa.

Na druhém místě je Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), který sice ztrácí na vedení 36 bodů, ale to neznamená, že by neměl šanci letošní ročník vyhrát. Ještě nejsme v polovině sezony, takže příležitostí na vymazání ztráty má stále víc než dost. Už jednou v podobné situaci byl, což mu jen může dodat na motivaci.

Třetím jezdcem v průběžném pořadí mistrovství světa je Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK). Úřadující mistr světa si během přestávky vyzkoušel litrový prototyp MotoGP, ale zatím s přestupem do série Grand Prix nepospíchá. Na vedení ztrácí 79 bodů, což je dost, ale zatím není ani v jeho případě nic ztraceno.

Celkem 33 bodů ztrácí na Razgatliogla jeho týmový kolega Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK), první pětici nejlepších uzavírá tovární jezdec Hondy Iker Lecuona (Team HRC). O čtvrté místo bude usilovat také šestý Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati) nebo sedmý Alex Lowes (Kawasaki Racing Team).

Do závodu v Británii nastoupí Oliver König (Orelac Racing Verdnatura), který si během přestávky v šampionátu zlomil klíční kost. Český závodník chce v Británii závodit a tím pádem být připraven na domácí kolo v Mostě.

Na divokou kartu o víkendu nastoupí dvojice domácích závodníků Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha) a Peter Hickman (FHO Racing) s BMW M1000RR, jehož známe třeba ze série závodů na přírodních okruzích TT.

WorldSBK – MS po Misanu:

1. ALVARO BAUTISTA DUCATI 220 bodů
2. JONATHAN REA KAWASAKI 184
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU YAMAHA 141
4. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 108
5. IKER LECUONA HONDA 99
6. MICHAEL RUBEN RINALDI DUCATI 92
7. ALEX LOWES KAWASAKI 75
8. AXEL BASSANI DUCATI 68
9. XAVI VIERGE HONDA 63
10. SCOTT REDDING BMW 48
11. LORIS BAZ BMW 45
12. GARRETT GERLOFF YAMAHA 34
13. PHILIPP OETTL DUCATI 20
14. EUGENE LAVERTY BMW 18
15. ROBERTO TAMBURINI YAMAHA 18
16. LUCA BERNARDI DUCATI 15
17. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 14
18. XAVI FORES DUCATI 12
19. MICHAEL VAN DER MARK BMW 11
20. ILLIA MYKHALCHYK BMW 10
21. KOHTA NOZANE YAMAHA 9
22. CHRISTOPHE PONSSON YAMAHA 8
23. LEON HASLAM KAWASAKI 3
24. LEANDRO MERCADO HONDA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist