Mechanik tovární Yamahy Ondřej Kocourek na tandemu s Vláďou: Přišel jsem k tomu jak slepej k houslím

Sledujete mistrovství světa superbiků? Pokud ano, zbystřete a udělejte si chvilku na tento rozhovor! Na červenou sedačku usedl Ondra Kocourek, tedy mechanik z továrního týmu Yamaha, který pracuje pro Turka Topraka Razgatlioglu. Jen za pár týdnů proběhne „grande finále“ světových superbiků, kde si to o titul Toprak rozdá s Jonathanem a je jasné, že to bude boj jako hrom. Poslechněte si rozhovor s člověkem, který svou práci miluje a s obrovským nadšením o ni vypráví.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se Ondra dostal k motorkám
  • Jaké bylo pracovat pro tým Karla Abrahama
  • O stěhování z GP do WSBK
  • Jak se stal mechanikem a specialistou na pneumatiky
  • O jeho práci a zodpovědnosti
  • Jak funguje tovární tým Yamaha
  • O výjimečném jezdci, jakým bezesporu Toprak Razgatlıoğlu je
  • Jak to je mezi Toprakem a Jonathanem a jací jsou další jezdci WSBK
Náš tip

Celé povídání ke stažení zde: kocourek.mp3

Ondra Kocourek není v paddocku mistrovství světa superbiků žádným nováčkem a bez nadsázky se dá říct, že patří mezi špičkové odborníky na pneumatiky, na které se spoléhá tovární tým bojující o titul mistra světa. V rozhovoru vypráví, jaká byla jeho cesta do továrního týmu a také o tom, že dlouhou dobu fungoval v týmu, kde jezdil Lukáš Pešek, ale i v týmu, kde závodil Karel Abraham a právě s ním se z Grand Prix stěhoval do superbikového světa.

Věčně usměvavý Ondra Kocourek je nyní členem továrního týmu Yamaha a má na starost pneumatiky pro vedoucího jezdce šampionátu Topraka Razgatlıoğlu. Že to není žádná legrace, o tom není sebemenších pochyb, ale co všechno to obnáší, to prozradí tenhle zajímavý rozhovor. Ondra přiblíží, jakým způsobem tým funguje, jaké tam má postavení, ale také o přátelství a souhře, které tam musí fungovat. Zajímavé je vyprávění o temperamentním Toprakovi, který se během chvíle totálně změnil a začal vyhrávat. Jaký je a jak se s ním pracuje? To musíte slyšet a opravdu doporučuji stáhnou si kompletní nesestříhaný rozhovor ve formátu MP3. Dozvíte se třeba, že pokud Toprak titul skutečně vyhraje, Ondra půjde na stupních vítězů dohola a neošmiká ho nikdo jiný, než „stoppie king“ Toprak Razgatlıoğlu. Na to jsem sám zvědavej a 21. listopadu budu sledovat poslední závod v Indonésii. 

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 6 Kč
Korbik přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist