Ohlasy SBK: Neděli v Magny-Cours ovládl Toprak Razgatlioglu, kvůli penalizaci o jednu výhru přišel

Víkend v Magny-Cours patřil Topraku Razgatliogluovi, který vyhrál všechny závody. Jedno první místo mu však bylo po vznešení protestu Kawasaki, že Turek porušoval limity trati, odejmuto a přiřknuto Jonathanu Reovi, který si dojel pro stupně vítězů i v odpoledním závodě. Na pódiu stanuli rovněž Alex Lowes a Scott Redding, jenž je po utrápeném víkendu s třetím místem spokojený.

SBK - Tissot Superpole a Závod 2 / Motul French Round

1. / 2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) - MS 2. místo ... 363 bodů (- 7)

„Jakmile jsme začali ztrácet grip, měl jsem problémy s bržděním. Když byly ještě ok, věřil jsem si. Věděl jsem, že pokud mám šanci v nějakém závodě zvítězit, bude to v Tissot Superpole. V nastavení motorky jsme udělali velké změny, patří za to velký dík klukům v boxech, protože se nikdy nevzdávají. Stále jsme se snažili něco vylepšit. V chladnějších podmínkách jsem mohl používat SC1, když ale pak teplota stoupla, nesedělo to mému jízdnímu stylu. Potřebuji extra stabilitu, kterou mi dávají pneumatiky 508. V závěrečné šikaně jsem ztrácel příliš mnoho metrů." 

2. / 1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixxx WorldSBK) – MS 1. místo ... 370 bodů

„Pro mě to byl neuvěřitelný víkend, tohle byl můj sen. Dojet si během jednoho víkendu pro tři vítězství. Jasně, někdo rozhodl, že jsem nakonec Superpole klání nevyhrál, ale za mě ano a ten souboj v něm jsem si vážně užil. Dělali jsme, co jsme mohli. Mé velké poděkování patří týmu, který odvedl neuvěřitelnou práci. S každým závodem je náš stroj lepší a lepší. Nedívám se na celkové hodnocení šampionátu, jdu závod od závodu a sbírám body. Konečně se nám povedlo dojet si ve druhém závodě pro výhru, mám z toho radost.“ 

3. / DNF Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) – MS 5. místo ... 176 bodů (- 194)

„Kdybych včera nespadl, dojel bych si pravděpodobně pro pódium. Věděl jsem ale, že mám dobré tempo, takže je krásné, že jsem skončil na stupních vítězů alespoň v závodě Superpole. V posledních měsících pořád s něčím bojujeme. Je škoda, že jsem ve druhém závodě spadl. Na jednu stranu jsem zklamaný, na druhou si myslím, že jsem jel nejlépe za celou letošní sezónu. A takhle to dopadlo… Závodění je už ale někdy takové. Měl jsem problémy na brzdách, nedovolily mi vjíždět do sedmé zatáčky tak, jak jsem zvyklý. Rychlost jsem ale měl, takže to musíme brát pozitivně. Teď už se budeme soustředit na další závod v Montmeló, který bude našim domácím. 

5. / 3. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) – MS 3. místo ... 298 bodů (- 72)

„S výsledkem jsem spokojený, zvláště pak proto, že jsme celý víkend na motorce pracovali, abychom ji vylepšili. Hlavně brzdy nám dělaly velké problémy. V první části závodu jsem se snažil zůstat v kontaktu s Johnnym, pak jsem si ale řekl, že nebudu riskovat a dojedu si raději pro body.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist