Dvanáctý podnik MS Superbike – Magny Cours

Kapitoly článku

MS Supersport – Preview

Mistrovství světa supersportů má na programu poslední dvě kola sezony. Do Francie přijíždí v pozici vedoucího jezdce průběžného hodnocení Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing). Turecký jezdec má na kontě 193 bodů a náskok na druhého v pořadí ve výši třiatřiceti bodů. Protože jeden z jeho největších soupeřů v boji o titul je mimo hru, má Sofuoglu velkou šanci letošní ročník vyhrát.

Ve hře je nyní rovných padesát bodů, takže Patrick Jacobsen (CORE“ Motorsport Thailand) je tím druhým jezdcem, který ještě má šanci a především motivaci bojovat o titul mistra světa. V Jerezu skončil druhý, čím pokračuje v sérii čtyř umístění na stupních vítězů v řadě a pokud chce letos vyhrát, bude muset v posledních dvou závodech Sofuogla porazit a Turek k tomu přidat nějak zvlášť výraznou chybu.

Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) je průběžně třetí, ale také je jisté, že do posledních dvou závodů už nenastoupí. Francouz havaroval ve druhém tréninku příprav na závod v Jerezu a pádem si způsobil otevřenou zlomeninu levé nohy (holenní a lýtková kost) a k tomu si ještě vykloubil pravé rameno. Hned v pondělí byl šestadvacetiletý francouzský závodník MV Agusty operován a padlo rozhodnutí rozhodně nic neuspěchat a letošní sezonu ukončit. V neděli pozdě večer možná Cluzela překvapila návštěva, když se na něho přišel podívat Kenan Sofuoglu, jeho velký rival v boji o letošní titul mistra světa. Každopádně v sedle Cluzelovy MV Agusty jel na jihu Španělska Nicolas Terol a ten také Francouze nahradí v posledních dvou závodech sezony ve Francii a Kataru.

Na startovní listině je také český tým SMS Racing s jezdcem Kevinem Wahrem. Německý závodník zaznamenal naposledy v Jerezu nejlepší výkon sezony, když cílem závodu projel devátý a na konto si připsal sedm bodů. Celkem jich u SMS Racing nasbírali dvacet, což teď Wahrovi dává sedmnáctou pozici v průběžném hodnocení seriálu. Pokud si nastavené tempo udrží až do konce sezony, má šanci se pořadím posunout výš, protože třeba na patnáctého ztrácí jedenáct bodů, na první desítku pak bodů třiatřicet.

Rozhodnuto zatím není co se týče soutěže výrobců. Prozatím vede Kawasaki osmibodovým náskokem na MV Agustu, sedmnáct bodů ztrácí Honda, takže zatím vše otevřeno.

Celkem pět jezdců pojede v Magny Cours jeden závod jako “One Event“ na divokou kartu. Prvním z nich je jezdec Suzuki Cedric Tangre (Yohann Moto Sport), následuje Estonec Hannes Soomer (Kallio Racing), Lucas Mahias (MG Competition) a dvojice Maďarů na Hondě David Juhasz a Janos Chrobak (Schmidt Racing).
 

MS Supersport 2015:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 193 bodů
2 - P. JACOBSEN - HONDA - 160
3 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 155
4 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 129
5 - G. REA - HONDA - 88
6 - K. SMITH - HONDA - 80
7 - R. ROLFO - HONDA - 74
8 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 59
9 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 55
10 - M. FACCANI - KAWASAKI - 53
11 - M. CARDENAS - HONDA - 47
12 - R. WILAIROT - HONDA - 46
13 - F. MENGHI - YAMAHA - 38
14 - D. SCHMITTER - KAWASAKI - 37
15 - R. RUSSO - HONDA - 31
16 - L. MAHIAS - YAMAHA - 22
17 - K. WAHR - HONDA - 20
18 - K. RYDE - YAMAHA - 16
19 - M. RAMIREZ - HONDA - 12
20 - N. TEROL - MV AGUSTA - 11
21 - R. WILAIROT - HONDA - 11
22 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 10
23 - A. WAGNER - HONDA - 10
24 - S. HORNSEY - TRIUMPH - 9
25 - G. SCOTT - HONDA - 8
26 - N. TUULI - YAMAHA - 7
27 - A. REID - HONDA - 6
28 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
29 - A. IVANOV - YAMAHA - 3
30 - L. MORCIANO - HONDA - 2
31 - J. CHROBAK - HONDA - 1
32 - M. PRAIA - HONDA - 1
33 - K. CLARKE - HONDA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist