Druhý podnik MS Superbike – Thajsko

Kapitoly článku

FIM Supersport – Preview

Švýcar Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) se před začátkem sezony oholil, omládl snad o sto let a jeho výkony jsou prvotřídní. První závod v Austrálii s převahou vyhrál a myslím si, že je to velký favorit na letošní titul šampiona.

Samozřejmě na titul už roky čeká Jules Cluzel (GMT94 YAMAHA), jehož jediným cílem je vyhrát letošní ročník a také Francouz má na to, aby skutečně v závěru roku slavil. V posledních letech měl smůlu na techniku, soupeře, zranění, prostě mistrovský titul jako by byl pro Cluzela zakletý. Letos uvidím jak si povede.

Italský závodník Federico Caricasulo (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) může být Krummenacherovi velkým soupeřem, protože motivaci uspět má velkou a rozhodně je to jezdec, který umí zajet. Nicméně v jeho případě někdy dochází k chybám a ty v tak vyrovnané konkurenci mívají často zásadní vliv.

Španěl Hector Barbera (Team Toth by Willirace) má za sebou úspěšný vstup do sezony, který absolvuje s týmem, kde je také české zastoupení. Bývalý jezdec MotoGP má dostatečné předpoklady k tomu, aby prvním třem znepříjemňoval život, což by šampionát jen oživilo.

První pětici nejlepších uzavírá Thomas Gradinger (Kallio Racing), Rakušan jedoucí v týmu, který loni slavil světový titul s Němcem Cortesem. Technické zázemí má vynikající, takže je na něm, aby svůj přirozený talent prodal tím nejlepším možným způsobem. Zámořské tratě pro Gradingera nemusí být to pravé ořechové, ale jakmile se dostane na známé evropské tratě, můžeme se dočkat zajímavých překvapení.

WorldSSP 2019 – stav MS po Austrálii:

1. RANDY KRUMMENACHER YAMAHA 25
2. JULES CLUZEL YAMAHA 20
3. FEDERICO CARICASULO YAMAHA 16
4. HECTOR BARBERA YAMAHA 13
5. THOMAS GRADINGER YAMAHA 11
6. HIKARI OKUBO KAWASAKI 10
7. CORENTIN PEROLARI YAMAHA 9
8. PETER SEBESTYEN HONDA 8
9. JULES DANILO HONDA 7
10. LORIS CRESSON YAMAHA 6
11. TOM TOPARIS YAMAHA 5
12. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 4
13. JAIMIE VAN SIKKELERUS HONDA 3
14. GLENN VAN STRAALEN KAWASAKI 2
15. AYRTON BADOVINI KAWASAKI 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
AfroRR přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist