BMW potvrzuje VD Marka pro závody WSBK v Mostě

Nizozemský závodník Michael van der Mark chce závodit už v dalším kole MS superbiků v českém Mostě. Jezdec týmu ROKiT BMW Motorrad WorldSBK si pádem v Assenu zlomil stehenní kost levé nohy, kterou mu operovali a následná rekonvalescence byla hodně dlouhá.

Pokud před závodním víkendem v Mostě Michael van der Mark absolvuje úspěšnou vstupní lékařskou prohlídku, vrátí se do sedla svého BMW poprvé od 23.dubna. Nizozemec tehdy havaroval v závěrečné šikaně, kde ho jeho motorka vystřelila ze sedla a on si pádem zlomil stehenní kost levé nohy. Nyní vyzkoušel jízdu s motorkou na domácí trati v Assenu, aby zjistil, jak na tom je a zřejmě je vše v pořádku.

Za VD Marka jel nejdřív v Barceloně Ivo Lopes a pak v Misanu a Donington Parku Tom Sykes. Jenže ten se ve druhém závodě v Británii vážně zranil a pro Imolu museli z BSB povolat Leona Haslama, který o víkendu získal dva body.

Marc Bongers (ředitel BMW Motorrad Motorsport) po závodech v Imole uvedl: „Imola je nádherná trať, na které jsme nebyli čtyři roky. Naše očekávání byla předem poněkud tlumená, protože dva z našich čtyř jezdců zde nikdy předtím nebyli a vedro, které tam panovalo, nám obvykle nesvědčí. V závěru víkendu můžeme konstatovat, že jsme v každém závodě obsadili dvě místa v první desítce. S tím můžeme být celkem spokojeni. Pro Leona, jako náhradního jezdce, to bylo samozřejmě hodně náročné, nicméně splnil to, co jsme od něho očekávali. Nyní se již díváme na Most, na trať, kde jsme byli loni velmi úspěšní. Uvidíme tam také návrat Michaela van der Marka.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist