Leon Haslam nahradí v Imole zraněného Michaela Van der Marka

Leon Haslam se vrátí na jeden závod do SBK. V Imole nahrádí v týmu BMW zraněného Michaela Van der Marka, respektive Toma Sykese, který ho původně zastupoval. Na víkend se tak stane parťákem Scotta Reddinga, který na italské trati pojede poprvé.

Pro Leona Haslama půjde o návrat do „starých“ kolejí. V superbikovém šampionátu odjel mezi léty 2003 a 2022 celkem 316 závodů, přičemž nejlepší sezónu odjel v roce 2010, kdy skončil v celkovém hodnocení na druhém místě. Na prvního Maxe Biaggiho tehdy ztratil šestasedmdesát bodů. Zkušenosti má také s týmem BMW. Na stroji této značky závodil v letech 2011 a 2012, celkem si s ním dojel pro osm pódií. Aktuálně na něm závodí v britských superbicích.

„Je to skvělá příležitost. Na Imolu mám hodně vzpomínek. A jsem šťastný, že znovu pojedu za BMW Motorrad Motorsport. Těším se na to, až budu pracovat se Shaun Muirem a všemi kluky z týmu ROKiT BMW Motorrad WorldSBK. Uvidíme, jak nám to půjde. Nemám žádná velká očekávání, jen si to chci užít a doufám, že týmu pomůžu získat nějaké cenné informace a třeba mu i vyjedu dobrý výsledek,“ nechal se slyšet čtyřicetiletý závodník.

„S Leonem se známe už dlouhá léta, prožili jsme spolu velké věci. Letos jezdí v britských superbicích za BMW, zároveň má i zkušenosti ze světového šampionátu. Věříme, že se do toho brzy dostane a bude v Imole rychlý,“ uvedl ředitel týmu Marc Bongers.

Dodal, že Michael Van der Mark se po zranění už vrátil do sedla motocyklu, na závodění to však zatím není. „Je ještě moc brzy. Společně jsme se rozhodli, že tento víkend ještě vynechá a poté uvidíme.“ Nejasný je tak zatím i závodníkův start během víkendu v Mostě, kde se jede na konci července.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist