WSS Valencia - závod

Profesorský výkon přivedl na nejvyšší stupínek v zahajovacím závodě letošní sezóny Japonce Fujiwaru. Druhý dojel Vermeulen, třetí Corradi.

Excelentní výkon předvedl japonský pilot továrny Suzuki Katsuaki Fujiwara v prvním letošním závodě třídy World Supersport. Nejprve se povozil za vedoucím Chrisem Vermeulenem a pšt kol před cílem na něj zaútočil. Po obsazení první pozice ihned ujel a do cíle závodu tak přijel s významným náskokem. Jeho čas se zastavil na hodnotě 38:10,992. Druhý dojel do cíle závodu již zmíněný Chris Vermeulen na stroji Honda CBR 600RR (+4,565).
Hezký souboj byl sváděn o třetí místo, na kterém se během závodu vystřídalo několik jezdců včetně všem jistě dobře známého Jürgena Van Den Goorbergha jenž se však nakonec propadl až na závěr první desítky. Ze souboje o pódium vyšel vítězně italský jezdec Alessio Corradi (+12,889), který na čtvrté místo odsunul Christophera Cogana a na páté Jörga Teucherta. Šestý dokončil po slibném začátku Karl Muggeridge jenž v úvodu jezdil dokonce na druhé pozici. Další Australan Broc Parkes dokončil závod na sedmém místě před Christiánem Kellnerem a již zmíněném v/d Goorberghem. Desítku nejlepších uzavřel Belgičan Werner Daemen.
Celkové pořadí Mistrovství Světa Supersport je shodné s celkovým pořadím tohoto závodu. Vede šťastný Fujiwara (25 bodů) před Vermeulenem (20), Corradim (16), Coganem (13) a Teuchertem (11).
Závody World Supersport pokračují na konci března na australském okruhu Phillip Island.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist