WSIDE Valencia - závod

Prvním letošním vítězem třídy Superside se stal Steve Webster, který tak vykročil za svým dalším světovým titulem.

Ve zcela jasnou záležitost proměnil první světový závod této sezóny Steve Webster se svým spolujezdcem Paulem Woodheadem. Tato dvojice ovládla závod třídy Superside a zcela po právu si za 30:55,539 min. dojela pro prvních 25 světových bodů, když prakticky celý závod jezdila na prvním místě. Jako druzí se po obrovském souboji, na cílové rovince, radovali Steve Abbott se spolujezdcem Jamie Biggsem (+11,161), kteří odsunuli na třetí místo bývalé Mistry Světa Klause Klaffenböcka s Cristianem Parzerem (+11,251).
Čtvrté místo v cíli patří pro dvojici Skene-Miller, kteří však již za vítězným Websterem zaostali již více jak jednu minutu. Pátí dojeli Němci Roscher a Heidenreich, šestí Britové Phil s Yendellem, sedmí jejich krajané Morrisey-Harper. Na osmém místě skončili Rakušaní Dopplert-Wagner, kteří také byli poslední dvojicí, která dokončila plných osmnáct kol. Devátí dojeli Hendry s Wilsonem a desítku nejlepších uzavřeli Hauzenberger se Simonsem.
Stejné pořadí jako v závodě je i v celkové klasifikaci letošního Mistrovství Světa. Vede tedy Webster (25 bodů) před Abbottem (20), Klaffenböckem (16), Skenem (13) a Roscherem (11)
Zajímavost závěrem - závod dokončilo pouhých 14 jezdců a tak opět platí, že kdo dojel - bodoval do Mistrovství Světa.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist