WSide Oschersleben - závod

Letos podruhé se v závodě sidecarů radoval britský veterán Steve Webster. Klasu Klaffenböck si druhým místem udržel vedení v celkové klasifikaci šampionátu.

Ve zcela jasnou záležitost proměnil Steve Webster závod třídy Superside na okruhu v Oscheslebenu, když prakticky od startu až do cíle zvyšoval svůj náskok před ostatními jezdci, kterým postupně naděloval kolo ztráty. V cíli závodu nakonec mělo plný počet kol pouze šest jezdců včetně Steva Webstera. Nakonec se v čase 34:45,872 radoval z vítězství v dalším závodě Mistrovství Světa. Pro dvojici Webster-Woodhead to bylo již třinácté vítězství ve společné kariéře v závodech World Superside a v pořadí 22. pódiové umístnění (je zajímavé, že nikdy neskončili na třetím místě).
Tak jako Webster na prvním místě, tak Klaus Klaffenböck jezdil po celý závod osamocený na druhém místě, aby se také nakonec v cíli závodu z této pozice radoval (+13,249). Třetí místo v dnešním závodě získal Steve Abbott (+17,370) před čtvrtým Tomem Hanksem (+18,340), jenž dlouho jezdil na třetím místě, ale ve druhé polovině závodu podlehl ataku Abbotta.
Na dalším místě dokončili závod pátý Van Gilsové a šestí Roscher s Hännim, kteří byli zároveň poslední posádkou, jenž dokončila závod s plným počtem kol.
V celkovém pořadí stále vede Klaus Klaffenböck (61 bodů), který v letošní sezóně ještě nechyběl na pódiu (1+1+1), druhý je za dvě vítězství právě Webster (50) před třetím Abbottem (38). Čtvrté místo drží Roscher (34) a pětici nejlepších uzavírá Van Gils (34).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist