WSBK Valencia - 1. závod

Neil Hodgsom zvítězil v úvodním závodě letošní sezóny World Superbike před svým kolegou Rubenem Xausem a krajanem Chrisem Walkerem.

Výborný start do prvního závodu předvedl mladý James Toseland, který se také ujal od první zatáčky vedení před oběma jezdci továrního týmu Ducati Fila a svým týmovým kolegou Chrisem Walkerem. Tato čtveřice jezdců v pořadí Toseland, Xaus, Hodgson a Walker ihned od prvního kolo začala ujíždět ostatním jezdcům.
Když již měli dostatečný náskok, zaútočil v pátém kole Neil Hodgson, který se také propracoval na vedoucí pozici ze které začal ihned poodjíždět ostatním jezdcům. Ve stejném kole šel před Toselada také Xaus a ihned se vydal za ujíždějícím Hodgsonem, kterého již však až do cíle závodu vážněji neohrozil. Rozdělená čtveřice i nadále zvyšovala svůj náskok před ostatními jezdci a když v polovině závodu šel přes Toselanda i Walker, zálo se být o pozicích na prvních stupních vítězů rozhodnuto. Jenže Toseland využil odcházejících pneumatik svého týmového kolegy a ztrátu, kterou nabral, v posledních třech kolech zlikvidoval a ve finálovém kole se pokusil na svého druha zaútočit. Walker si však své třetí místo již ohlídal a Toselanda před sebe nepustil.
V prvním závodě tak zcela bezpečně zvítězil Neil Hodgson (36:56,205) před svým týmovým kolegou Rubenem Xausem (+4,700). Třetí dojel další Brit Chris Walker (+12,377) před dotírajícím Jamesem Toselandem (+12,682). Páté místo patřilo francouzskému jezdci Régisu Laconimu, který tak dal ve čtyřtaktní třídě Superbike opět vědět o svých kvalitách. Šesté místo obsadil další jezdec na stroji Ducati Steve Martin z Austrálie. První litrový, čtyřválcový motocykl přivedl do cíle Gregorio Lavilla (Suzuki GSX-R1000) na sedmém místě. Zbylá místa v první desítce obsadili opět pouze jezdci na strojích Ducati v podání osmého Lucia Pederciniho, devátého Marco Borcianiho a desátého Davida Garcii.
Všichni jsme jistě byli zvědavý na závodní debut strojů Carla Fogartyho FP1. Nadějně odstartoval australský pilot Troy Corser, který se držel v první desítce jezdců. Bohužel chyba připravila Corsera o toto skvělé umístnění, když odstoupil po havárii. Druhý jezdec týmu James Haydon přivedl stroj FP1 do cíle závodu na dvanáctém místě.
Druhý závod startuje v 15:30 a TV Eurosport ho opět vysílá v přímém přenosu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist