V týmu WCM spokojenost s výsledkem

Jak David De Gea, tak i Peter Clifford jsou s prvním letošním závodem, ve kterém viděl jezdec týmu WCM cíl, spokojení.

Španělský jezdec týmu WCM David De Gea skončil v závodě třídy MotoGP na starším stroji Sabre V4 na posledním, dvacátém místě. Přes toto zjištění je jezdec i jeho týmový manažer Peter Clifford spokojený, když oba hodnotí tento výsledek po dosavadních problémech nejen s diskvalifikací jako dobrý.
"Myslím si, že to je pro mě a můj tým dobrý den po tolika závodech, kterých jsme se nezúčastnili," říkal v cíli David De Gea. "Je tedy dobré alespoň dokončit závod. Kolo za kolem jsem měl shodné časy a po těch třiceti kolech se nyní cítím velmi dobře."
Spokojený byl i Peter Clifford, který po poradě s Chrisem Burnsem již během pátku rozhodl, že se tento britský jezdec nezúčastní dalšího programu, když se jako nedoléčené ukázalo jeho zraněné rameno (klíční kost).
"Největší respekt si u mě David získal během závodu, kde ztrácel pouhé dvě desetiny v každém kole," říkal Clifford na adresu svého jediného jezdce v nedělním závodě. "Vše bylo pouze o koňské síle v některých úsecích okruhu. Přinejmenším jsme nyní alespoň dokončili závod. Je to jistě smutná myšlenka v tomto roce, ale jsem si jistý, že se vše zlepší."
A proč vlastně neabsolvoval Chris Burns kvalifikace a ni závod na okruhu Sachsenring?
"Když jsem dnes ráno vyjel do tréninku, začala mě bolet zraněná klíční kost," říkal v pátečním podvečeru britský jezdec. "Opravdu jsem chtěl pokračovat, ale po několika rozhovorech s Peterem [Cliffordem - poz. Racing] jsme se dohodli, že bude pro mě nejlepší abych neabsolvoval zbytek víkendu a tím dal mému zranění větší šanci dobře se zahojit. Vím, že nejlepší bude odstoupit z tohoto víkendu a dobře se připravit na Brno."
Situaci okolo Chrise Burnse komentoval samotný Peter Clifford již v pátek když mimo jiné řekl, že Chris chtěl velmi moc nastoupit do kvalifikace, ale zraněná klíční kost mu to neumožnila. "Potřebujeme aby byl připravený na zbytek sezóny a zdejší jízda by mu nepomohla. Proto jsem navrhl, aby z tohoto podniku odstoupil," řekl již v pátek Clifford.
Já jen podotknu, že tým WCM patří mezi dva nejvážnější uchazeče o stroje Ducati Desmosedici pro příští sezónu, když tím druhým je tým Yamaha d´Antín, který jedno své místo propůjčil pro letošní sezónu týmu Pramac Bridgestone Honda s jezdcem Makoto Tamadou.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist