Ukawa konečně promluvil.

Nikdo nechce hovořit o tragické havárii Daijira Kata, ale konečně promluvila jedna z klíčových postav jenž v tu dobu byla poblíž Daijirova motocyklu. Nic podstatného se však prozatím na veřejnost nepustilo.

Konečně promluvil také jezdec, kterého zmiňuji v předchozím článku - Tohru Ukawa. "Vypadáto, že mohl mít kontakt s nějakým jiným jezdcem v boji o páté místo. Jeho motocykl nadskočil a vyletěl do vzduchu", říkal Ukawa.
Hodně jezdců a ostatních lidí okolo Grand Prix se shodují, že závod měl být přerušen (já si to říkal hned taky, nemělo se jet dále). Přes viditelnou krutost celého incidentu se nemělo pokračovat v jízdě.Bylo vidět, že traťový komisaři pospíchají s odklizením Kata z dráhy a vůbec k němu nepřistupovali šetrně - pospíchali a to i přestože jasně bylo vidět, že Kato budu mít velice těžká zranění, navíc byl Kato v bezvědomí.
Domnívám se, že měl být závod okamžitě přerušen a vyvěšené červené vlajky. "Traťáci" společně s lékaři mohli v klidu stabilizovat životní funkce a zajistit tělo proti pohybu.
Diskutovat můžeme o všem, ale já osobně si myslím, že v tuto chvíli selhal i řiditel závodu jenž ke všemu měl dát okamžitý povel.
Jinak podle zprávy, která byla vydaná asi tak před hodinou, je Katův stav stále beze změn.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist