Tým Jirky Šrámka v roce 2004

Šrámek racing promotion vstupuje do své druhé sezóny. Vedle kmenového jezdce Michala Filly z Brna budou v jeho barvách startovat dva noví jezdci.

Michal Filla na stroji Yamaha ve třídě 250 skončil v loňském seriálu mistrovství Evropy na velmi dobrém šestnáctém místě a na MČR obsadil stříbrnou pozici. Letošní ambice jak Michala tak manažera týmu Jiřího Šrámka sahají až k pátému místu v ME a získání titulu mistra České republiky.
Od prvního závodu roku 2004 dělí Šrámek racing promotion už jen necelý měsíc. Bude jím 4. dubna první kolo seriálu mistrovství Evropy v italské Vellelunze. V současné době se tým zabývá intenzivní přípravou, na které se podílejí především dva týmový mechanici, Petr Šafránek a Zdeněk Matějka.
Nová sezóna zároveň přivítala v týmu dva nové závodníky. Teprve sedmiletý Jakub Motl z Neratovic pojede na stroji Polini Dirt Road v kategorii Minibike Junior A. Šrámek racing promotion tak chce podpořit mladého jezdce a zároveň i motocyklový sport obecně. Druhým nováčkem je šestnáctiletý Jiří Čížek, kterému tým nabídl dobrý motocykl. Toho čeká stroj Honda 250 a stejná kategorie mistrovství České republiky jako Michala Fillu. Jirka by měl podle plánů týmu bojovat o umístění v první pětce mistrovství České republiky, pro Jakuba jako nejmladšího člena je prioritou získávání zkušeností.
Nejbližší akcí, která letos tým čeká, je prezentace na výstavě MOTOCYKL 2004. Největší a nejprestižnější výstava s motocyklovou tematikou v České republice se koná ve dnech 10. až 14. března 2004 na pražském výstavišti. Stroj Šrámek racing promotion - Yamaha TZ250 bude vystaven na stánku Yama moto sport a.s.(Yamaha) Složení týmu pro rok 2004:
Jiří Šrámek
      - majitel, manažer
Michal Filla
      - jezdec GP 250, mistrovství Evropy, mistrovství ČR
      - student VUT v Brně
      - 22 let
      - největší úspěch: 19. místo při Grand Prix v Brně 2003, 6. místo mistrovství Evropy Hungaroring 2003
Jiří Čížek
      - jezdec GP 250, mistrovství ČR
      - 17 let
Jakub Motl
      - jezdec Minibike Junior A
      - žák základní školy
      - 7 let
Petr Šafránek
      - mechanik
Zdeněk Matějka
      - mechanik
Jana Nováková
      - P. R.
Vladimír Novotný
      - fotograf Tisková zpráva týmu Šramek racing promotion

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist