Tisková zpráva Šrámek racing promotion

Po nabídce od týmu Sabre Sport vše vypadalo, že Michal okusí stroj mistrů světa, tedy Aprílii. Bylo také dohodnuto testování na Mosteckém autodromu ...

Jezdec týmu Šrámek racing promotion Michal Filla se zúčastnil závodu MS v Brně a dojel 19.!
Po nabídce od týmu Sabre Sport vše vypadalo, že Michal okusí stroj mistrů světa, tedy Aprílii. Bylo také dohodnuto testování na Mosteckém autodromu. Plán byl hektický a tak ihned po příjezdu týmu do ČR ze Švédska se Michal vydal na testování do Mostu. Prvotním úkolem bylo splynutí s motocyklem a základní nastavení náročného stroje. Během testů se však vyskytly problémy se zapalováním, které nebylo možno 100% vyřešit před Grand Prix. Využili jsme tak nabídky spřáteleného jezdce z ME, Jarno Jansena. Tento holandský jezdec jedoucí za svůj tým, okusil v loňském roce také seriál MS, po neshodách s týmem, se ale vydal vlastní cestou a účastní se ME, kde obsazuje čelní pozice. Michal dostal k dispozici motocykl Yamaha model 2003 osazený standartním kitem a kompletní telemetrií D2. Motorka fungovala skvěle a Michal se na ní cítil velice dobře. Během prvního tréninku se ještě dolaďoval podvozek a nastavoval se dle přání jezdce. První kvalifikace přinesla již čas zajišťující kvalifikaci. Na druhou kvalifikaci se přestavěl motor a ihned vše přineslo své ovoce. Po výměně gum Michal neustále zrychloval a jeho nejlepší čas byl pod 2:09! Což bylo fantastické! Ještě lepšímu času zabránilo v posledním kole přerušení tréninku z důvodu havárie jiného jezdce.
Michal tak startoval do velké ceny z 26. místa a nechal za sebou mimo jiné i kompletní tým MS. Start se celkem vydařil a Michal sváděl souboj především se stopkama a časovou honičku s Kaliem, který jezdí ME a při podniku ve Švédsku dojel 2. Nakonec díky vytrvalosti a pravidelnosti časů dojel na skvělém 19. místě ze 30 startujících a to bylo jen o pouhé dvě příčky za nejlepším Čechem jedoucím seriál MS.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist