Testy Yamahy Belgardy

Tým Yamaha Belgarda se poprvé představil s novým složením na okruhu Valencia. Casoliho a Whithama nahradili v/d Goorbergh a Sanna.

Na okruhu Valencia skončil své úspěšné testování také italský supersportový tým Yamaha Belgarda, který zde již testoval se svými novými jezdci. K již dříve ohlášenému Jürgenu van den Goorberghovi se k týmu připojil jako druhý jezdec další z bývalých pilotů Moto Grand Prix. Tímto pilotem je Ital Simone Sanna.
Zatímco Sanna řešil problémy s motocyklem Yamaha YZF R6 a za celý den odjel pouhých sedm kol (přesto dokázal zajet solidních 1:39,3), Jürgen testoval a shromažďoval důležitá data až do pozdního odpoledne. Během svých šedesáti kol zajel nejrychlejší čas 1:38,2 min. a se strojem byl spokojen.
Spokojený byl pochopitelně i Massimo Meregalli, sportovní ředitel týmu Yamaha Belgarda. “Po odchodu casoliho a Whithama jsme byli všichni velmi skleslí, výkon van den Goorbergha nás však opět všechny zvedl. On je zvyklí tvrdě pracovat a poskytl nám mnoho informací. Jeho schopnosti přizpůsobit se nové třídě nás všechny příjemně překvapili“, říkal Meregalli. “Simone Sanna nás také překvapil, že dokázal velice rychle zajet dobrý čas. Přestože je pro něj čtyřtaktní motocykl zcela nový, dokázal zajet čas 1:39,3 a to nás nyní uspokojuje a dává šanci na brzké zlepšení.“
Tým Yamaha Belgarda nyní rozebere všechny získané informace a přichystá se na své další testování, které proběhne při oficiálních testech WSBK a WSS na okruhu Valencia ve dnech 21. a 22. února

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist