Představení Protonu V5

V britském Londýně byl včera poprvé veřejnosti představen nový čtyřtaktní stroj Proton V5. Tým Kennyho Robertse však do Grand Prix Japonska na okruhu Suzuka nastoupí s loňskými dvoutaktními stroji Proton KR3.

V srdci britského Londýna, v domě “House in Cavendish Square“ byl odhalený nový čtyřtaktní stroj Proton V5, se kterým tým Kennyho Robertse seniora nastoupí do letošního šampionátu Mistrovství Světa třídy MotoGP. Prozatím stroj podstoupil testování za zavřenými dveřmi, ale nyní Roberts odhalil stroj před světovými novináři poprvé.
Přestože stroj je již čtyřtaktní a po vzoru japonské Hondy pětiválcový, zachoval si některé charakteristiky pro stroje Proton tolik význačné jako například velikost stroje, které je skoro stojná jako u dosavadního tříválcového stroje Proton KR3, se kterým vstupoval tým Kennyho Robertse do posledních ročníků světového šampionátu.
“V současné době testujeme motor a připravujeme ho na závody“, říkal při oficiální prezentaci motocyklu Kenny Roberts sen. “Stroj prozatím není připravený závodit. Je těžké říci náš rozvrh, ale doufám, že na druhý závod v Jihoafrické Republice bude stroj již připravený, je ale možné, že s dvoutaktním motocyklem budeme závodit ještě trochu déle. Nevstoupíme s novým motocyklem na okruhy dokud nebude dokonale připravený a bezpečný“, říkal Roberts, který tak potvrdil, že v japonské Suzuce oba jeho jezdci, tedy Jeremy McWilliams a Nobuatsu Aoki, nastoupí na dvoutaktních tříválcích o obsahu 500 ccm.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist