Oba jezdci Kawasaki na bodech

Jak Garry McCoy, tak i Andrew Pitt získali doma v Austrálii světové body.

Tovární jezdci Kawasaki Garry McCoy a Andrew Pitt byli hnáni domácím publikem při Grand Prix Austrálie k co nejlepšímu výkonu. Oba jezdci se svým krajanům odměnili ziskem bodů, které jsou však pouze slabou náplastí za nevydařenou sezónou.
Garry McCoy přivedl svou ZX-RR do cíle na třináctém místě, když dokázal zdolat oba jezdce továrny Aprilia. Jeho ztráta na vítěze byla v nedělním závodě nejmenší za celou sezónu a to i přestože vítězný Valentino Rossi podal ojedinělý výkon při honbě za penalizačními sekundami. Garry byl po závodě zklamaný, protože při boji o první desítku ztratil přilnavost zadního kola a tak nemohl podat proti stroji Suzuki Johna Hokinse, ani proti Protonu Jeremy McWilliamse optimální výkon. Přesto dosáhl Garry McCoy, který do závodu odstartoval z dvanáctého místa, svého nejlepšího výsledku letošní sezóny na suchém povrchu.
"Těsně po startu mě předjel McWilliams, který jel zřejmě jediný jinou stopu než ostatní jezdci," říkal Garry po závodě. "Jakmile jsem se rozjel, hned jsem by za Kennyho Suzuki, pak ale přišla dešťová sprcha. Voda byla všude a tak jsem zpomalil v domnění, že přeruší závod. Když jsem se opět rozjel, myslel jsem, že se dostanu přes Jezzu a Hopkinse na desáté místo. Pak jsem pocítil, že mi začala klouzat zadní pneumatika. Začal jsem mít problémy při nájezdech do zatáček. Neměl jsem jinou šanci než pouze dojet závod, ačkoliv bych rád dojel mezi deseti nejlepšími."
Druhý jezdec týmu Kawasaki, další z domácí jezdců Andrew Pitt, dokončil závod na patnáctém místě, když během závodu musel řešit problémy se spojkou, která mu prakticky celý závod nefungovala. Přesto uhájil Andrew bodovanou pozici před dotírajícím Colinem Edwardsem a mohl se tak po delší době opět radovat ze světových bodů.
"Jsem šťastný, že jsem dosáhl na bod a to především, když jsem skoro celý závod jel bez spojky," říkal po závodě druhý jezdec týmu Fuchs Kawaski Racing. "Nebyl to problém při řazení nahoru, ale při podřazování se zadní kolo zastavovalo a motocykl mě vyhazoval. V polovině závodu mi ještě odešla přilnavost předního kola a tak mě chytil Colin Edwards. Nechtěl jsem se snažit dojet ostatní, ale chtěl jsem skončit před Colinem."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist