Myti hlav u Hondy

Manager Hondy Koiji Nakajima stoji na listine odchodu od Honda Racing Corporation na prvnim miste.

Myti hlav u Hondy
Patri mezi zastance stare skoly a je to ten manager HRC, s kterým Valentino Rossi ve druhé polovine sezony 2003 nepromluvil ani jedine slovo – Koiji Nakajima.
Nyní bude ovšem tento Japonec první obeti často absolutne nepochopitelne politiky HRC, která také vedla k odchodu mistra světa Valentina Rossiho. Zasveceni lide od Hondy tvrdi, ze jeho odchod se uskutecni v letni zavodni prestavce. Jeho odchod nebude pouze vzhledem k Rossimu, tento manager však nemel stastnou ruku ani při angazovani nove tovarni dvojice, tedy Alexe Barrose a Nicky Haydena. Vzdyt tito dva piloti jsou po polovine sezony na 4., resp. 6. miste prubezne klasifikace a jejich ztrata je, co se tyka zisku titulu mistra světa prakticky beznadejna (Barros 60, Hayden 69 bodu).
Také jejich podiova umisteni lezi daleko za ocekavanim – Barros 1x2., 1x3. resp. Hayden 2x3. Před Barrosem je krome Rossiho také duo jinych jezdcu na Honde, tedy Max Biaggi a Sete Gibernau, před Haydenem dokonce i jeho krajan a znackovy kolega Colin Edwards.
Nakajimovi je ovšem vycitan ještě jeden „velky prohresek“, po odchodu Jeremy Burgesse nebyl schopne angazovat do oficielni tovarni staje takoveho sefmechanika, který by dokazal, aby motocykly HRC byly lepsi nez stroje tymu Sita Ponse – Camel Pramac Honda, ci Fausta Gresiniho – Telefonica MoviStar Honda.
A jelikoz vyvoj nove Hondy RC211V nejde dopredu tak rychle, jak by si sami piloti prali, tak nebude Nakajima zrejme poslednim, který svoji praci u Honda Racing Corporation ztrati.
V italskych mediich se také objevily spekulace o obsazeni tovarniho tymu HRC na pristi rok a zde se jevi jako velmi pravdepodobna zalezitost, prichod viteze z Ria, Makoto Tamady do oficielniho tymu Hondy. Vzdyt prave prezident HRC, Suguru Kanazawa se uz vloni nechal slyset, ze jejich cilem je, aby Honda v sedle s japonskym pilotem byla ta nejlepsi a nikoliv jezdec formatu Rossiho. Tvrdohlavost Japoncu je vseobecne znama a také si je tento pan od HRC vedom, ze by nebylo vubec jednoduche dostat od Camelu Pramac Maxe Biaggiho, respektive od Telefonica MoviStar Sete Gibernaua. Jejich odchodem by se totiž mohl uzavrit kohoutek penez od těchto sponzoru a satelitni tymy Hondy by se tak dostaly do urcitych financnich problemu.
A ještě jednou na uplny zaver slova Suguru Kanazawy po Sachsenringu: „Nas protivnik se nejmenuje Yamaha, nybrz Rossi. Honda musí momentalne porazit „cerveneho“ ! M1 se stále zlepsuje, ale je zde urcite labilita cerveneho. My ale nechceme valku s Yamahou. Valentino je velky pilot a navíc velmi sympaticky“.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist