Melandri má nástupce

Tým Yamaha Fortuna nahradil Marco Melandriho opravdu velmi rychle - Norick Abe již dnes startoval za tým společně s Carlosem Checou.

Tým Fortuna Yamaha zareagoval velmi rychle na ztrátu jednoho svého jezdce a již v dnešní kvalifikaci pod tímto týmem startoval Norick Abe.
Pravidla závodů Grand Prix umožňují do soboty 12:00 hodin změnit jezdce týmu a zároveň také nějaký tým odvolat. V souladu těchto pravidel tedy stáhla továrna z účasti na této Velké Ceně svůj tým Yamaha Racing a tak se mohl Norick Abe nechat najmout týmem Fortuna Yamaha, za který již absolvoval dnešní den.
Nicméně japonský jezdec se nestihne plně zapojit do činnosti týmu a tak startuje na stroji jenž přivezla továrna Yamaha právě pro svůj start na divokou kartu. Abe dokonce nepoužívá stejné týmové barvy a loga sponzorů jako druhý jezdec týmu Fortuna Yamaha - Španěl Carlos Checa, ale stále jezdí pod klasickými barvami továrny Yamaha.
"Rozhodnutí nahradit okamžitě Marca znamená, že stojíme o zisk bodů do týmového Mistrovství Světa a také samozřejmě proto, že tovární tým Yamahy by měl v domácí Velké Ceně postavit dva jezdce do závodu", říkal ředitel týmu Fortuna Yamaha pan Davide Brivio jenž potvrdil, že to může vypadat trochu divně, když Abe jezdí v jiné kombinéze a na jinak zbarveném motocyklu než Carlos Checa. "Je to však nejrozumnější řešení. Abe má více zkušeností na svém testovacím motocyklu než na plně závodním stroji pro rok 2003,", pokračoval Brivio jenž tak zdůvodnil i proč prozatím nedostal Abe k dispozici alespoň druhý Melandriho motocykl.
Tým také založil novou emailovou adresu, na kterou můžete posílat své zprávy pro Marco Melandriho. Všechny zprávy budou Maciovi předané.
marco@yamahamotogp.com
Kompletní výsledky kvalifikací všech tříd již naleznete v sekci VÝSLEDKY

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist