Matyáš Pálka jel první závody italského šampionátu minimoto

Hlavní Matyášův závodní seriál CIV odstartoval tento víkend v italském Caszrezzatu. Letos jedeme v italském šampionátu minimoto s podporou GHR a Maty tak sedlá stroj DM s továrním motorem GHR. Potenciál tohoto stroje je mnohem vyšší, než má naše osmdesát čtyřka natrénováno s jeho Blatou, takže se opět učil a sžíval s ještě větší sílou motoru.

Během tří pátečních odpoledních tréninků si Matyáš s tréninkovým motorem zvykal bez problémů a jízdu si užíval. V sobotu se již pracovalo na správném nastavení pro závod. Vše se dařilo a Maty se dostal se svým tréninkovým časem na 53,93s. Bohužel v předposledním tréninku přišel ošklivý highsider a náš pilot tak po pádu skončil v péči záchranářů. Naštěstí pro něj z toho bylo “ jen“ pohmožděné levé zápěstí a rameno. Přes to všechno se Matyáš rozhodl zkusit i poslední trénink a zajet nové pneu pro závod. Díky skvělému týmu se vše povedlo včas připravit.

Nedělní předpověď počasí byla nepříznivá a slibovala déšť. Na začátku první kvalifikace začalo mrholit a Matyáš bojoval nejen s bolestí a ztuhlostí potlučených míst po pádu, ale i s vlhkou tratí. Byl z toho bohužel poslední kvalifikační čas. Do druhé kvalifikace se Maty snažil rameno a zápěstí rozhýbat a rozmasírovat. Nakonec se umoudřilo i počasí a Maty vylepšil svou startovní pozici. Na gridu si zajistil časem 53,828s sedmou pozici.

V prvním závodě Maty sváděl boj o třetí místo, ale pak se začala projevovat závada na spojce a tak Maty chtěl alespoň udržet čtvrtou. To se mu dařilo až do posledního kola závodu, ve kterém bohužel ani ne půl kola před cílem motorka úplně zastavila.

Do druhé rozjížďky tým zvolil jiné nastavení i lehčí převod pro lepší výjezdy ze zatáček.Pro Matyáše to byla sice náročnější varianta, ale chtěl závod dokončit bez poruchy. Po výborném startu se Matyáš držel na třetím místě, ale protože ještě nemá dost zkušeností s tímto nastavením, tak ho to vůči soupeřům zpomalovalo. I když o svou pozici přišel a postupně se propadl až na páté místo, díky chybě soupeře a jeho uklouznutí, dokončil závod na výborné čtvrté npozici s vylepšením času na 53,110s. Celkově díky nedokončenému závodu stačil součet bodů na poslední místo, ale přesto druhý závod ukázal potenciál jezdce i motorky. Dalším závodem, kde se tým představí je Trofeo Marco Simoncelli ve Ferraře. 

Závody Matyáš Pálka komentoval slovy: „Nemohl jsem se dočkat závodů na nové a silnější motorce. Jízdu jsem si užíval. Bohužel pak došlo k pádu a také poruše motorky. Odjíždím z Itálie potlučený, ale s vidinou šance boje o pohár v dalších závodech. Musíme poděkovat továrnímu týmu GHR za skvělou práci a podporu v průběhu celého víkendu. Poděkování patří také našim sponzorům.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
SUSMEN přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist