Matsudo a Yamaha Kurz

"Již jsem absolutně připravený zahájit novou sezónu", říká Naoki Matsudo před podpisem nové smlouvy s týmem pana Kurze.

“Již jen dokončuji detaily kontraktu pro tuto sezónu s týmem Yamaha Kurz a doufám, že celá tato záležitost skončí co nejdříve“, říkal v nedávných dnech japonský jezdec Naoki Matsudo, tedy jezdec, který i v letošní sezóně bude týmovým partnerem našeho Jaroslava Huleše. “Je velmi pravděpodobné, že pojedu opět na stejném motocyklu a ve stejném týmu“, doplnil předcházející informaci Matsudo. O strojích týmu Yamaha Kurz bylo na oficiálním serveru Dorny napsané doslova toto: Podél dominantních sil Aprilie a Hondy pojedou v roce 2003 v Mistrovství Světa třídy 250 ccm dva stárnoucí čtvrtlitrové stroje Yamaha, které určovaly výsledky před třemi roky. Co na to říci? Já osobně věřím, že se týmu pana Kurze podaří zajistit dostatečný a především důležitý nový materiál, a že stroje se například v porovnání maximálních rychlostí posunou trochu výše než tomu bylo ve druhé polovině loňského roku.
Naoki Matsudo stále nemá podepsaný finální kontrakt pro rok 2003, ale celá věc se má zřejmě tak, že Matsudo v loňském roce podepsal dvouletou smlouvu s týmem pana Kurze (aspoň se to tehdy tvrdilo) a tak pokud by chtěl odejít, nejenže ho drží tento závazek, ale musel by týmu vyplatit i dosti slušnou částku za nedodržení onoho dvouletého kontraktu. I přes tuto skutečnost jednal Matsudo (ovšem velmi krátce a především velmi rychle) s Aprilii o možnosti startu v letošní sezóně na jejich strojích. Když mu však bylo řečeno, že namísto požadovaných peněz by musel on do týmu přinést minimálně stejnou částku, jednání rychle skončila. (toto vše píšu pro lidi, kteří se bojí, že by tento dobrý japonský jezdec jenž je momentálně zřejmě nejlepším “vodníkem“ třídy 250 ccm na celém světě, nepodepsal onu finální dohodu s panem Kurzem a tím pochopitelně i ohrozil dodávku dílů z japonské továrny do tohoto týmu). Zda se nakonec Matsudo v týmu objeví nebo ne, bychom se měli dozvědět v nejbližších dnech, čí snad dokonce hodinách. Jedno však na celé kauze nejzajímavější. Pokud by snad Matsudo v týmu Yamaha Kurz nepodepsal smlouvu a do týmu tak nenastoupil, má manažer týmu pan Josef Liška v záloze mimo jiné jedno opravdu senzační řešení z pohledu českého fanouška silničních závodů motocyklů.
Naoki Matsudo po skončení loňské sezóny, ve které mu patřilo celkové desáté místo, odcestoval domů do Japonska. “Strávil jsem Vánoční čas doma s rodinou. Také jsem se setkal s několika dávnými přáteli“, říká Matsudo o své dovolené, kterou věnoval také svému koníčku – rybaření. “Ačkoliv bylo chladné počasí, chodil jsem rybařit. Je to má záliba a nemám vždy mnoho času k její provozování. Také jsem odstartoval svůj fyzický výcvikový program pro letošní sezónu. Provozuji gymnastiku, nějaké vyklusávání a jízdu na kole. Již jsem absolutně připravený zahájit novou sezónu“, říkal jezdec jenž si jistě je plně vědom důležitosti svého rozhodnutí zda zůstat či nezůstat v týmu Yamaha Kurz.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist