Macau GP - sobota

Popáté se z vítězství ve slavném závodě uprostřed silně obydleného města Macaa stal britský jezdec Michael Rutter.

Michael Rutter se dnes v ranních hodinách našeho času (přibližně v 9:00) radoval ze svého pátého vítězství, když dokázal zvítězit v 38. ročníku slavného závodu Macau Grand Prix, tedy závodu, který každoročně oznamuje motocyklovému světu konec závodní sezóny.
Michael Rutter s motocyklem Honda CBR 1000RR týmu Red Bull Honda zvítězil v Macau potřetí v řadě. Po startu dnešního závodu se osm kol (z patnácti) držel za Johnem McGuinnessem, který vodil stroj Ducati 999RS týmu Monstermob Ducati. V osmém kole však 31 let starý závodník z britského Leicestershire šel před svého krajana a i přes několikeré pokusy McGuinnesse o opětovné prosezení se na vedoucí místo, dokázal Rutter vedení udržet až na cílovou čáru.
Po startu závodu to však vypadalo, že si McGuinness dokáže získat nějaký náskok, když se dostal skoro až do dvousekundového vedení. Pak však udělal 32 roků starý jezdec z Lancashire chybu právě v onom osmém kole, kdy chyboval těsně před zatáčkou Lisboa Bend, do které najel velmi pomalu. McGuinness se nevzdal a až do cíle bojoval o vítězství. Cílem však projel jako druhý, když na vítěze ztratil pouze 0,518 sekundy.
Skvělý den pro tým Paula Birda potvrdil i v cíli nakonec třetí Stuart Easton, jenž již v úvodních kolech rozhodl o svém pódiovém umístění. Na čtvrtém místě dokončil závod Rakušan Thomas Hinterreiter, jenž před koncem závodu musel o své místo bojovat, když se k němu dokázal na pouhé dvě sekundy přiblížit nakonec pátý Joshua Kurt Hayes na továrním motocyklu Kawasaki ZX-10R.
I na šestém místě se umístil jezdec z první desítky letošního šampionátu AMA U. S. Superbike. Tímto jezdcem byl Geoff May, který do cíle přivezl nejrychlejší stroj Suzuki GSX-R1000. Sedmým jezdcem v cíli byl další z Američanů Jeremy Toye, který na osmé místo odsunul Brita Steve Allana. Devátý dokončil závod James McBride a desátý Stephen Thompson.
Na celkovém 19. Místě skončil vítězný jezdec třídy Supersport, kterým byl po vítězství v trénincích a kvalifikaci opět tovární pilot Triumphu Callum Ramsay. Druhý v šestistovkách skončil Australan Cameron Donald (Honda CBR 600RR) a třetí Chris Palmer na druhém z továrních motocyklů Triumph. Oficiální výsledky 38th Macau Grand Prix

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist