Ještě jednou kvalifikace

Ke kvalifikaci do závodu nestačí pouze docílit požadovaný čas, musíte také dokázat objet předepsaný počet kol, kterých je v Grand Prix povinných celkem pět.

Dnešní kvalifikace nabídla kromě málo soubojů a dlouhého pohledu do boxů i jeden zajímavý fakt. Dle soutěžních pravidel FIM pro silniční závody motocyklů Moto Grand Prix musí jezdec ke kvalifikování do samotného závodu dosáhnout čas jenž není horší než 107% času vítěze kvalifikace, ale zároveň musí jezdec ke kvalifikování do závodu absolvovat minimálně pět kvalifikačních kol - což je i téma tohoto článku.
Podmínku pěti kol nutnou ke kvalifikaci totiž dnes řada jezdců nesplnila a tak stále u hodně jezdců se nedá stoprocentně říci, že se kvalifikovali do nedělního závodu. Pokud by nedejbože z jakéhokoliv důvodu nemohli někteří jezdci k zítřejší kvalifikaci nastoupit, mohlo by se stát, že nejen například Jeremy McWilliams a Manuel Poggiali, kteří nedokázali dnes zajet potřebných 107% času Valentina Rosiho a Hiroshi Aoiyami, nenastoupí na start závodu, ale že se okruh postižených jezdců notně rozšíří.
Podívejme se, kteří jezdci dnes neabsolvovali potřebných pět kvalifikačních kol a budou tak muset zítra za jakéhokoliv počasí vyjet alespoň k několika kolům.
          Třída 125 ccm:
Dnes absolvovali pouze čtyři kola: Cecchinello, Stoner, Berbera, Bianco, Nieto, Alzamora, Talmacsi, Corsi, Lorenzo, Azuma
Dnes absolvovali pouze tři kola: Kallio, Tanaka           Třída 250 ccm:
Dnes absolvovali pouze čtyři kola: Debon, Stigefelt, West, Davies
Dnes absolvovali pouze tři kola: Matsudo, Huleš
          Třída MotoGP:
Dnes absolvovali pouze čtyři kola: Jeremy McWilliams

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist