Jacque doufá v další závod

Francouz Olivier Jacque startoval v Motegi na stroji Moriwaki MD 211VF, nyní doufá v další spolupráci s týmem Mamoru Moriwakiho.

Francouzský jezdec Olivier Jacque se po skoro roční pauze vrátil do závodu MotoGP, když v japonském Motegi usedl do sedla motocyklu Moriwaki MD 211VF. S tímto strojem, který je prototypem firmy Mamoru Moriwakiho s motorem Honda RC 211V, dokázal Jacque získat pět bodů, když dokončil nedělní závod na jedenáctém místě. Olivier Jacque se přidal nejprve k jezdcům, kteří si nedobrovolně okusili tvrdost japonského asfaltu, když havaroval v nedělním, zahřívacím tréninku. Poté, v samotném závodě, bojoval s technickou poruchou, která během závěrečných kol ovlivnila dodávku paliva do jeho stroje.
“Měl jsem náskok jedenáct sekund na McWilliamse, a protože jsem začal mít problém s palivem, byl jsem nakonec rád, že jsem skončil předním,“ řekl po závodě bývalý Mistr Světa třídy 250 ccm. “Nečekal jsem, že skončím tak dobře. Po kvalifikaci jsem si myslel, že bude dobré skončit do první dvacítky. Pak jsem uvažoval o tom, že v závodě bude vše lepší, protože se mi podařilo nalézt dobrou pneumatiku Dunlop, se kterou jsem jezdil shodné časy. Bohužel v neděli bylo větší teplo a vlhko, pneumatika se tak rychleji opotřebovala. Několik havárii učinilo pro mne vše lehčí. Dráha byla kluzká a tak jste se museli soustředit na jízdu daleko více.“
Olivier Jacque také poděkoval týmu za tuto příležitost, předal pár návrhů na zlepšení a vyjádřil přání dále startovat na tomto motocyklu v závodech, či alespoň v nějakých testech. Stroj Moriwaki MD 211VF by se měl pravděpodobně představit společně s Olivierem Jacquem v Grand Prix Malajsie v Sepangu. Jedná se také o startu v posledním závodě Grand Prix, který se bude konat ve španělské Valencii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist