IRTA testy - Jerez (1)

Roberto Locatelli na prvním místě úvodního dne druhých IRTA testů letošní sezóny. Náš Lukáš Pešek na mokru obsadil šesté místo.

Na okruhu Jerez de la Frontera ve španělské Andalusii začaly druhé IRTA testy. Jako první opět tetují jezdci třídy 125 ccm, kterým dnes na asfalt pršelo stejně jako jezdcům třídy MotoGP, kteří testují v Catalunyi.
Na mokru byl nejrychlejší italský jezdec Roberto Locatelli (1:50,248), který na druhé místo odsunul svého krajana Andrea Doviziosa (1:51,056). Třetí skončil Youichi Ui (1:51,091). Čtvrté a páté místo patří jezdcům továrny KTM v pořadí čtvrtý Mika Kallio, pátý Casey Stoner. Šestým místem potvrdil náš Lukáš Pešek, že právě na mokrém asfaltu může myslet na boj s nejlepšími jezdci. Jeho dnešní čas zněl 1:52,230. Desítku nejlepších doplnili sedmý Steve Jenkner, osmý Mirko Giansanti, devátý Alvaro Bautista a desátý Thomas Lüthi z českého týmu Elit Grand Prix.
Druhé IRTA testy pokračují opět zítra, kdy se v Jerezu budou opět prohánět jezdci třídy 125 ccm. V pondělí a úterý přijdou na řadu jezdci třídy 250 ccm s naším Kubou Smržem a po nich jezdci MotoGP, kteří v Jerezu budou testovat ve středu a ve čtvrtek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist