IDM Hockenheim - sobota

Německé mistrovství IDM z pohledu českých účastníků, kteří se tohoto závěrečného závodu účastní.

Zprávu z kvalifikace na poslední závod německého mistrovství IDM začneme tentokrát odzadu. Nejprve si totiž řekněme výsledek naší posádky Tomáš Foukal - Jiří Pertlíček v kvalifikaci na závod třídy Sidecare a až poté se podívejme na třídu 125 ccm, kde tentokrát startuje více českých jezdců než je obvyklé.
Foukal s Pertlíčkem si nejprve vyjeli v první kvalifikaci jedenácté místo, poté se odpoledne sice zlepšili, ale opět z toho bylo jedenácté místo, které je však slibným počinkem do závěrečného, zítřejšího závodu.
Ve třídě 125 ccm se vedle tradičních Igora Kalába a Václava Bittmana představila i dvojice jezdců AB týmu (tyto stránky o chystaném startu mladých, českých nadějí informovali již před čtrnácti dny). Jmenovitě to je dvojice Karel Abrahám - Ondřej Ježek, která si přijela porovnat svou výkonnost s nejlepšími jezdci Německa.
V ranní části kvalifikace nejslabší třídy se z našich jezdců nejlépe vedlo brněnskému Igorovi Kalábovi, ale tradičně horší druhá část odsunula Igu z ranního sedmého místa na konečné desáté a tak bude Kaláb opět startovat z třetí řady.
Opačný trend zvolil Václav Bittman z Činěvsi u Městce Králové. Vašek v ranní části zajel o 0,3 sekundy hůře než Kaláb, ale v odpolední části výborně zrychlil a tak z toho je nakonec fantastické čtvrté místo a tím i start z první řady. Nutno však říci, že vyrovnanost nejlepších jezdců je tak velká, že například mezi našimi jezdci je rozdíl 0,2 sekundy a mezi osmým Jaschou Büchem a právě desátým Igorem Kalábem pouhých 0,004 sekundy.
První svezení jezdců AB Moto Racing Teamu vyšlo lépe Ondřeji Ježkovi, který zajel ráno dvacátý čas. Naopak Karel Abrahám byl o šest pozic za svým týmovým kolegou. Odpoledne sice zaznamenal díky nezlepšení svého času Ondřej Ježek pokles o jednu pozici, ale Karel Abrahám se dokázal zlepšit o celou sekundu a doslova se přilepit na svého kolegu. Pro jezdce brněnského týmu to znamená 21. a 22. startovní pozici, což mezi 37. aktivními jezdci je výborné zahájení se šancí na německé body (pokud o ně jezdci pojedou).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist