Hlasy z Jerezu (1)

První část ohlasů na IRTA testy třídy MotoGP ve španělském Jerezu. Další budou následovat během víkendových dnů.

Fausto Gresini (manažer týmu Telefonica MoviStar Honda)
Bohužel povětrnostní podmínky nám nepomohly v našem vývoji naplánovaném na test v Jerezu. Nakonec, ale můžeme být spokojení z výsledku, který jsme doposud získali. Během zimních testu jsme dosáhly vynikajících výsledků, poté se motocykl během testu v Barceloně ještě zlepšil. Jsme připravení na první závod sezóny.
Colin Edwards (Telefonica MoviStar Honda)
Dva týdny před startem sezóny nemá žádný význam riskovat a tak jsem se rozhodl dnes [včera – poz. Racing] netestovat. Na mokré dráze jsem měl vždy dobrý pocit, tak jsem upřednostnil netestovat. S dosavadní prací jsem spokojený. Během IRTA testů zde a v Catalunyi jsme zlepšili motocykl. S novými díly, které sem dostal před testy v Catalunyi, jsem velmi spokojený. S novým motocyklem jsem spokojený, věřte že má větší výkon, je lepší než předchozí verze. Je vůle pokračovat ve vývoji, ještě jsme neviděli všechny možnosti tohoto motocyklu. Vím, že jdeme správným směrem, již se těším na cestu do Jižní Afriky.
Sete Gibernau (Telefonica MoviStar Honda)
Ještě mám trochu problémů, ale jsem si jistý, že pro první závod budu připravený. Kvůli špatnému počasí nejprve v Catalunyi a poté i tady, jsme nemohli uskutečnit test odolnosti. Jsem spokojený s rychlým kolem, které se mi povedlo v Barceloně s novým motocyklem. Jsem připravený a motivovaný.
Garry Taylor (manažer týmu Suzuki Grand Prix)
V Catalunyi a Jerezu to byly dva dobré testy. Je to pro oba jezdci i celý tým velmi motivující, opravdu se těšíme na první závod. Nemáme žádné iluze, víme, že musíme odvést ještě množství práce, náš projekt je stále ve vývoji. Ukázali jsme však sami sobě, ale i ostatním, že pokrok je významný, ne jen pneumatiky Bridgestone se od minulého roku zlepšily, také dobře sedí našemu motocyklu. John se vrací do plného zdraví a zvyká si na pneumatiky, Kenny odjížděl z Jerezu ještě šťastnější než z Catalunye. Měly jsme těžké dva roky, nyní si celý tým myslí, že jsme udělaly velký krok k zisku formy, která nám pomohla v roce 2000 získat světový titul.
Kenny Roberts jr. (Suzuki Grand Prix)
Byli jsme omezení pouze půldnem suchého okruhu, ale vždy se můžete něčemu přiučit. Teď jsme se například naučili, že náš motocykl není na nastavení příliš vybíravý, byli jsme schopní učinit základní nastavení stejně rychle jako ostatní jezdci. Dokázal jsem zajet stejně rychlá kola jako konkurence. Měl jsem několik věcí, které jsem chtěl po Barceloně vyzkoušet a učinil jsem v těch záležitostech pokrok. Například na závodních pneumatikách jsem se přiblížil nejlepším. Za mokrých podmínek jsem udělal pouze jeden soubor testů, z motocyklu jsem měl dobrý pocit.
John Hopkins (Suzuki Grand Prix)
Byl jsem schopný se seznámit s motocyklem a s pneumatikami, poznal jsem zlepšení, o kterém tým mluvil v době, kdy jsem nemohl testovat. Je to jak jsem již říkal v Barceloně – dobré je, že nemusíte hodně pracovat na nastavení. Motocykl je dobrý a pneumatiky Bridgestone na něm vypadají dobře. Kotníky jsou již dobré, nečiní mi žádný problém. Během dvou týdnů se ještě zlepší a já budu připravený do Jižní Afriky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist