Harris WCM vyřazen z GP Afriky

Peter Clifford a jeho tým opět prožívá další z ran do svých základů. Tou další ranou po ztrátě sponzorů, odchodů jezdců a nezískání kvalitních motocyklů je diskvalifikace z Grand Prix Afriky.

Tisková zpráva FIM: Po rozhodnutí FIM byl kvůli aktuální technické konfiguraci tým Harris WCM vyřazen z účasti v Mistrovství Světa silničních závodních motocyklů. Na začátku února zažádala FIM tým WCM aby jim poskytl důkaz, že jejich stroj Harris WCM splňuje podmínky pro účast v silničním Mistrovství Světa motocyklů a to zejména technické parametry motocyklu. Technická inspekce byla naplánovaná na dobu až bude hotový motor. Tým poskytl sdělení spolu s informací, že nebude připravený, a že nebude závodit v prvních dvou závodech roku (Grand Prix Japonska a JAR). Přesto byl tým činně přítomný v japonské Suzuce (ale nezúčastnil se druhé kvalifikace a závodu).
V Jihoafrické Republice prozkoumali dva členové technické sekce FIM, pánové Oriol Puig Bulto (prezident) a Fabio Fazi (viceprezident) motocykl Harris WCM a zjistili, že tento motocykl nesplňuje požadavky technických pravidel pro Mistrovství Světa silničních závodních motocyklů v článku 2. 2. 1. (způsobilost prototypního motocyklu).
Celá záležitost byla předaná ředitelství závodu ve Welkomu a následně v noci i delegátům FIM ve Welkomu. Delegáti FIM se následně rozhodli diskvalifikovat dva motocykly Harris WCM z Grand Prix Jižní Afriky pro neshodu s článkem 2. 2. 1. Pravidel Mistrovství Světa silničních závodních motocyklů - technická pravidla.
Tým se může odvolat proti rozhodnutí FIM delegátů k Mezinárodnímu disciplinárnímu dvoru do pěti dnů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist